RECEPT: pompoen chocolate chip pannenkoeken

WE LOVE PUMPKIN CHOCOLATE EVERYTHING! En natuurlijk ook pannenkoeken. En nu hebben wij een recept gevonden waar alles bij elkaar komt en het is ge-we-ldig. Lees snel verder.

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken
– 130 gram (volkoren) meel
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/4 theelepel zout
– 1 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel gemalen gember
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– Een paar kruidnagels
– 1 eetlepel stroop
– 65 gram pompoenpuree
– 1 ei
– 1 theelepel vanille extract
– 180 ml vanille/amandelmelk (+ meer als je nodig hebt)
– Een paar chocolatechips
– Kokosolie of boter om in te bakken

Bereidingswijze
Stop in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de zout, de kaneel, de gember, de nootmuskaat en de kruidnagels bij elkaar. Mix in een aparte kom de pompoenpuree, siroop, ei, vanille/amandelmelk tot het één geheel is. Doe de “droge” ingrediënten bij de rest en mix alles door elkaar. Als het nog wat dik lijkt, voeg dan wat melk toe. Doe op het laatst de chocolatechips erbij.

Pak een pan en zet deze op middelhoog vuur. Schenk de olie (of boter) in en wacht tot het verwarmd is. Doe wat beslag in de pan en spreid het geleidelijk uit. Kook de pannenkoek ongeveer twee minuten tot er bubbeltjes verschijnen. Draai hem om en bak tot hij er goudbruin uitziet, ook zo’n twee minuten. Leg een op een bord (die je kunt verhitten op een pan met kokend water) en begin met de volgende pannenkoek. Doe wel eerst weer een beetje olie (of boter) in de pan voor je begint met een nieuwe pannenkoek. Eet smakelijk!

READ NEXT
> RECEPT: Pumpkin spice latte!
> Dé manier om je sugar cravings te stoppen!
> RECEPT: 3x hot choco voor een knusse avond op de bank