Rhumaa: een merk waar kunst en duurzaam samen gaan

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden en daarom stellen we iedere donderdag duurzame mode merken aan je voor. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Rhumaa.

Rhumaa

Rhumaa is opgezet door Daniel Beernink (CEO). Hij kwam met het idee toen hij in Zuid-Afrika zijn voorliefde voor de kunst en verhalen uit deze cultuur ontdekte. Tegelijkertijd verloor hij zijn liefde voor de mode-industrie, doordat hij zag hoe de mensen die de kleding maakten werden behandeld.

Rhumaa wil daarom als merk 100% verschil maken in de mode-industrie in duurzaamheid en positiviteit. Ze maken tijdloze, verfijnde kleding die jarenlang meegaat en naast dat deze collectie duurzaam is, is iedere collectie van Rhumaa een eerbetoon aan een Afrikaanse kunstenaar en vertelt ieder kledingstuk dus een eigen verhaal.

https://www.instagram.com/p/B49g8cTF5w0/?utm_source=ig_web_copy_link

Veel merken zeggen dat ze duurzaam zijn, maar doen hier het minimale voor, omdat duurzaam tegenwoordig meer gezien wordt als een ’trend’. Rhumaa steekt daar een stokje voor en stelt aan het begin van iedere dag groene doelen vast die ze diezelfde dag moeten hebben bereikt.

Bij Rhumaa werken ze volgens drie principes:

  • Er worden louter duurzame stoffen en weefsels gebruikt
  • Ze werken altijd op de meest duurzame manier, op kantoor tijdens de bezorging, bij het selecteren van partners en tijdens de productie.
  • Hergebruiken, recyclen en het afval verminderen

De stoffen die Rhumaa gebruikt in haar producten moeten naast duurzaam ook goed aanvoelen op de huid, om het kledingstuk zo comfortabel mogelijk te maken. De stoffen die Rhumaa voornamelijk gebruikt zijn: Cupro, Cupro Viscose, Organic Cotton, Lyocell, Viscose, Alpaca, Cotton Cashmere en Merino. Dit zijn stuk voor stuk natuurlijke materialen die ook op een natuurlijke manier geproduceerd zijn.

Al met al is Rhumaa dus goed op weg naar een betere toekomst en zijn ze steeds op zoek naar nieuwe verbeterpunten. Zo brengen ze stap voor stap een groene toekomst steeds dichterbij.

https://www.instagram.com/p/B1gIWYDIsPm/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie:

Meer duurzame mode? Check dan deze pagina!