Ben jij ook goed bezig en op je eten aan het letten? Dan is een salade zeker een goede keuze als maaltijd. Maar vaak denk je bij een salade aan heel veel sla met wat ingrediënten erin. Hier heb je niet altijd zin in. Daarom hebben wij wat salades zonder sla waar je geen genoeg van krijgt voor je op een rij gezet!
Rode bieten met fetakaas salade
Wat heb je nodig:
– 4 medium bieten
– 60 gram fetakaas
– 2 eetlepels peterselie
– Citroen vinaigrette (45 ml. citroensap + 45 ml. olijfolie + 2 gehakte knoflookteentjes + zout en zwarte peper)
Aan de slag
Kook de bieten op matig vuur gedurende 45 minuten. Wacht totdat je met een mes door de bieten heen kunt snijden. Haal dan de huid eraf. Als de huid eraf is, kun je de bieten in blokjes gaan snijden. Doe hetzelfde met de fetakaas. Gooi dan alles in één grote saladebak, samen met de peterselie en de citroen vinaigrette.
Asperge, caprese salade met basilicum gremolata
Wat heb je nodig:
– 450 gr. asperges
– handje vol cherry tomaatjes
– 230 gr. mozzarella
– 2 eetlepels verse basilicum
– 2 eetlepels verse peterselie
– citroenschil
– 1 knoflookteentje
– citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en gemalen peper
Aan de slag
Breng een grote pan met water aan de kook. Doe hier wat zout in. Voeg dan de asperges toe en kook 3-4 minuten. Terwijl de asperges koken kun je de gremolata (basilicum + peterselie + citroenschil en knoflook) maken. Als de asperges klaar zijn kun je ze onder koud water laten afkoelen. Laat ze daarna drogen op een stukje keukenpapier. Leg ten slotte de asperges op je bord en doe hier de gremolata, mozzarella, cherry tomaatjes, citroensap, olijfolie en zout en peper overheen.
Zoete aardappel, linzen en feta salade
Wat heb je nodig:
– 2 grote wortels
– 1 rode ui
– 2 zoete aardappelen
– 45 ml. olijfolie
– 2 eetlepels balsamico azijn of Granaatappel Melasse
– 250 gr. linzen
– 75 gr. fetakaas
– 50 gr. rucola
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en leg ze in de bakplaat. Leg hier de gesneden wortel en ui bij. Doe er twee eetlepels olijfolie overheen en zet de tijd op 30 minuten. Houd dit goed in de gaten, je moet ze namelijk draaien. De linzen kun je verwarmen met de beschrijving op de verpakking. Mix dan alles bij elkaar en doe de fetakaas, rucola en balsamico azijn of granaatappel melasse erbij.
Broccoli salade
Wat heb je nodig:
– Light mayonaise
– 100 gr. suiker
– 2 eetlepels rode wijn azijn
– Selderij zaad
– 2 grote broccoli’s
– bacon
– 60 gr. geroosterde amandelen
– 2 groene uien
– selderij
– rode pitloze druiven
Aan de slag
Mix de mayonaise, suiker, rode wijnazijn en selderij zaad in een schaaltje. Zet dit ongeveer 30 minuten in de koelkast. Mix de broccoli, spek, geroosterde amandelen, groene uien, selderij en druiven in een grote schaal. Schenk er daarna wat dressing overheen.
Tomaten, komkommer salade met olijven en feta
Wat heb je nodig:
– 1 komkommer
– 3 eetlepels dille
– 1 knoflookteentje
– knoflookpoeder
– Wilde marjolein
– Cherry tomaatjes
– Olijven
– Zout en peper
– Olijfolie
– Rode wijn azijn
– Fetakaas
Aan de slag
Deze salade is vrij simpel. Mix alles door elkaar heen, doe er wat olijfolie, rode wijn azijn, peper en zout overheen en klaar!
Wil je een lekkere salade voor in je lunchpauze?
>Recept: healthy lunch salades
En voeg deze ingrediënten toe om honger te vermijden
>5 onverwachte ingrediënten die je aan je salade kan toevoegen om honger te vermijden