Hou jij ook zo van zoete aardappels? Ze zijn héél lekker en ook nog eens gezond (probeer ook eens dit recept voor gezonde courgette spaghetti met tomaatjes en pesto). Deze week hebben we het recept voor een heerlijke zoete aardappelsalade met avocado en maïs gevonden (klinkt wel heel lekker hè…). De grote voordelen: het is gezond en o zo simpel. Wat wil je nog meer? Ideaal als lunch maar ook als avondeten is het een prima maaltijd. Hoe je de zoete aardappelsalade maakt? Lees gauw verder!

Wat heb je nodig? 

– 4 zoete aardappels
– 300 gram (verse) maïskorrels
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 avocado’s (in stukjes) (en zo laat je avocado’s sneller rijpen)
– 1 rode paprika (in stukjes)
– 1 oranje of gele paprika (in stukjes)
– 1/4 kopje fijngesneden groene uien
– 1/2 kopje fijngesneden koriander
– sap van 2 limoenen
– een beetje zout en peper

Hoe maak je de zoete aardappelsalade?

Snijd de zoete aardappels in schijfjes en stop ze in een grote kom. Doe de olijfolie erbij en een beetje peper en zout. Leg vervolgens de zoete aardappelschijfjes in een grillpan op matig vuur. Laat ze goed gaar koken, zo’n 8-10 minuten aan elke kant. Na 5 minuten kunnen de maïskorrels erbij (4-5 minuten). Laat de zoete aardappels en maïskorrels hierna even afkoelen. Doe ondertussen de avocado stukjes in een kom en bestrooi ze met een beetje zout. Als de aardappels zijn afgekoeld snijd je ze in stukjes en doe ze vervolgens in de kom (bij de avocado’s). Voeg hierna de maïs en overige ingrediënten toe. Een beetje citroensap, zout en peper erbij en klaar is Kees! Bon appétit!

P.S.Zin in een lekker drankje? Ga dan voor deze fruity mango smoothie!

Source:  Two peas and their pod
(Visited 410 times, 1 visits today)