SCIENCE SAYS: iedere dag kaas eten is GOED voor je!

Ben je ook zo gek op kaas en kan je niet stoppen met het eten van kaas als je één stukje op hebt? Is niet zo gek, want kaas is dus echt heel verslavend (lees hier waarom). Don’t worry, je hoeft je niet schuldig te voelen, want als je iedere dag kaas eet, is dat eigenlijk heel goed voor je! Dat kaasplankje mag je vanavond dus gerust helemaal (alleen) opeten bij de wijn. Wij vertellen je waarom kaas zo goed voor je is.

I need more cheese

Volgens Chinese én, jawel, Nederlandse wetenschappers is kaas iedere dag dus echt goed voor je. Tijdens het onderzoek werden 200.000 mensen geobserveerd. En wat bleek? Mensen die iedere dag een  stuk kaas aten, 14 dagen lang, hadden minder kans op hartziekten en 10 procent minder kans op een beroerte. In het kort gezegd, zorgt kaas dus gewoon voor een betere gezondheid. Best. News. Ever. Dit hadden we eerlijk gezegd niet zien aankomen.

En dit is dus waarom

Het ligt er wel een beetje aan welke kaas je eet, het best kan je kaas eten met een laag vetgehalte. Oude kaas bevat vaak ook bacteriën die je spijsvertering verbeteren. En wanneer het goed zit met je darmflora, worden ontstekingen in je hele lichaam verminderd, wat ook meewerkt aan een betere gezondheid van je hart. In kaas zit ook veel calcium, wat natuurlijk goed is voor je spieren en dus ook voor je hartspier. Hoeveel kaas je het best kan eten? Dat is eigenlijk wel maar een stukje. Ach ja, we kunnen natuurlijk ook een dag twee stukjes nemen en de volgende dag een keer de kaas overslaan, toch?

Nog meer feiten volgens de wetenschap:
SCIENCE SAYS: Samen tv kijken is goed voor je relatie
SCIENCE SAYS: Mensen die later naar bed gaan zijn slimmer
SCIENCE SAYS: je bent intelligenter als je veel series kijkt