Skin foods: voor een stralende huid en glanzend haar

Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een dikke bos haar en ook je huidtype is voor een groot deel genetisch bepaald. Maar er spelen natuurlijk meerdere factoren een rol, voeding en lifestyle zijn namelijk super belangrijk als het op je huid en haar aankomt. Ik probeer altijd iedereen er van te overtuigen dat je alle luxe, dure crèmes zo de prullenbak in kunt gooien om daarna je geld te besteden aan gezonde voeding en goede supplementen. Alles werkt namelijk het beste van binnenuit. De enige crème waar je in mag (moet!) investeren is een goede zonnebrand. Over het algemeen gelden dezelfde regels voor een mooie, gezonde huid als voor een lang, gezond en fit leven. Neem genoeg rust, doe je squats en eet gezond!

Skin foods

Oké, gezond eten dus. Wat kun je dan precies het beste eten om een stralende huid en glanzende dikke manen te krijgen? Laten we simpel beginnen en een flinke open deur intrappen: groente & fruit. Belangrijk bij het eten van groente en fruit is dat je zo kleurrijk mogelijk eet; op die manier krijg je veel verschillende vitaminen en mineralen binnen. Daarnaast dragen ook amandelen, walnoten en pure chocolade (hoera!) bij aan een stralende huid en glanzend haar. Les je dorst het liefst met water of groene thee.

Er zijn ook nog een aantal voedingsmiddelen die minder voor de hand liggen, maar die wel heel gezond zijn en met name goed zijn voor je huid.

  • Rozemarijn en tijm verminderen de kans op melanomen (huidkanker) met 60%.
  • Oesters bevatten veel zink en dat helpt je huid herstellen en te vernieuwen. Daarnaast helpt zink om je immuunsysteem te versterken.
  • Peulvruchten, linzen, kikkererwten en kidney bonen zijn een gezonde bron van eiwitten. Ideaal om te eten als je merkt dat je te weinig eiwitten binnen krijgt, dit kan er namelijk voor zorgen dat je haar langzamer groeit en dat het dunner wordt.
  • Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een zeer goede antioxidant. Dit kruid beschermt cellen tegen beschadiging en is vele malen sterker dan vitamine E. Daarnaast werkt kurkuma ontstekingsremmend en is het zeer effectief tegen de groei van tumoren. Kurkuma is gewoon te koop in het kruidenrekje in de supermarkt. Maar je kunt het ook als hele wortel of als supplement kopen. Je kunt er heerlijke thee van maken of verwerken door curry gerechten.

Om jullie alvast op weg te helpen, hier een klein receptje om heerlijke Kurkuma thee mee te maken!

  • 750 ml water
  • 15 gram verse kurkumawortel
  • Schil van 1/4 biologische citroen
  • Een scheutje amandelmelk
  • Eventueel 1 theelepel honing (ahornsiroop voor de vegan versie)

Enjoy!

Liefs, Cil

 

P.S. Altijd al willen weten hoe je een succesvolle stylist kunt worden? Manon vertelt je alle ins & outs, do’s & don’ts tijdens haar masterclass!

source: instagram doutzen