Slim shoppen: geheimen die iedere koopjesjager moet weten

Het is bewezen: shoppen is gezond. Maar het is minder gunstig voor je portemonnee. En dat is vervelend want zoals we eerder al lieten zien: er is áltijd wel een reden om te shoppen. Maar, geen paniek! Met deze tips kun jij slim shoppen en hou je bákken geld over.

Terug gaan tijdens sale


Hoe frustrerend: je hebt een fantastische rok/broek/trui/jas gekocht en een week later hangt ‘ie voor de helft van de prijs tussen de sale items. Als je de bon nog hebt (en het item ziet er nog zo goed als nieuw uit) kun je terug gaan naar de winkel en het verschil terugvragen. Als je het item nog niet gedragen hebt, en het kaartje hangt er nog aan, heb je hier als klant ook gewoon recht op (mits je binnen twee weken terug komt met het item).

Focus op bepaalde items

Naast dat het natuurlijk heel goed werkt om alleen items te kopen die je écht nodig hebt, kun je op bepaalde items nog eens extra besparen. Denk bijvoorbeeld aan jassen of een little black dress. Deze items gaan vrij lang mee en zou je op ieder moment moeten kunnen dragen, waardoor je ze dus gewoon uit de vorige collectie (en dus veel goedkoper!) kunt aanschaffen. Vermijd trendgevoelige items die je na een tijdje waarschijnlijk toch niet meer gaat dragen. Zonde van je geld..

Word vrienden met een verkoopmedewerker

Superhandig, een inside source. Hij of zij weet namelijk precies wanneer de sale begint en waar de koopjes hangen. Als je écht dikke vrienden wordt, mag je misschien zelfs gebruik maken van zijn of haar medewerkers-korting.

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Veel winkels en webshops organiseren regelmatig iets voor hun vaste klanten. Denk bijvoorbeeld aan een shopping night waar je met dikke korting de nieuwste items kunt scoren, of je mag als vaste klant als eerste shoppen tijdens de sale.

Ga op zoek naar kortingscodes


Koopjesjagers helpen elkaar graag. Daarom zijn er regelmatig kortingscodes op internet te vinden voor allerlei webshops. Even googlen dus voordat je online af gaat rekenen! Ook in onze MonStyle Files vind je iedere keer nieuwe kortingscodes.

Volg je favoriete (web)winkels op social media

Je favoriete (web)winkel is vast druk bezig met het verzamelen van volgers en likes voor social media. En daar komen vaak leuke acties bij kijken! Kortingscodes, aanbiedingen of een early sale: je bent als eerste op de hoogte!

Vraag om korting

Is een item beschadigt, maar is dit nog te herstellen? Dan is het de moeite waard om om een korting te vragen. Als je zelf een beetje handig bent, kost het je niks om het te laten maken. En anders kijk je je moeder lief aan.

Zak door je knieën

Vooral supermarkten zijn er goed in: de duurste producten liggen op ooghoogte, de goedkoopste liggen onderin. Het loont dus de moeite om even door je knieën te zakken! Maar ook kledingwinkels werken volgens het principe: als je goedkoper wilt, moet je er moeite voor doen. De duurste items liggen in het zicht, op plekken waar iedereen langsloopt. Vergeet dus vooral de achteraf-hoekjes en hoge planken niet!

Sample sales

Twee keer per jaar is het sample sale tijd. Dit houdt in dat merken de collecties die ze gebruiken voor het verkoopseizoen of de persuitleen voor kleine prijsjes (denk aan 25% van de verkoopprijs) verkopen. Erg interessant! Er zijn verschillende forums waar op bijgehouden wordt waar en wanneer de sample sales zijn, maar merken communiceren dit ook vaak via hun eigen social media. Nog een reden dus om je favoriete merk te gaan volgen!

MonStyle is your best friend

Waarom? Omdat je op MonStyle heerlijke Broke or Bargain(s) vindt, we regelmatig knappe koopjes voor je verzamelen, we je de leukste/fijnste/mooiste merken laten zien en we je daarnaast ook nog eens uitleggen hoe je je nieuwste aanwinsten kunt dragen. Best fijn, toch?

READ NEXT
5 tips die je styling verbeteren zónder te shoppen
Met deze hacks kun je meer kleding shoppen!
Dit dragen fashion experts nooit met een skinny jeans