Snel puistjes verwijderen, doe je zo!

Altijd hetzelfde, net als jij een belangrijke afspraak of date night hebt, verschijnt er weer zo’n etter op je gezicht. Echt helemaal top. Dit moeten we natuurlijk niet hebben! Maar je kan niet zomaar à la minute puistjes verwijderen. Met deze tips zal je puist snel-sneller-snelst verdwijnen.

Snel puistjes verwijderen? Zo doe je dat

1. Citroensap
Een paar druppels citroensap kan dé oplossing zijn om van je puistje af te komen (als je een gevoelige huid hebt die snel irriteert kun je deze beter overslaan!). Citroen droogt je pimple namelijk uit. Dep een beetje citroensap op het puistje (dit kan even tintelen maar dat betekent juist dat het werkt) zonder af te spoelen.

2. Honing
Ook honing kan goed werken. Honing doodt bacteriën en werkt zelfs hydraterend. Smeer een beetje honing op je puistje en laat dit 1 uur (of de hele nacht) intrekken. Spoel het daarna af met water en klaar ben je!

3. IJs
Dit is een quick solution. Pak een ijsblokje en wikkel ’m eventueel in een schone theedoek. Houd dit een paar minuten op je puistje en je zal zien dat de roodheid, zwelling en ontsteking vermindert (en zo maak je super smoothies voor je huid, haar en extra energie!).

4. Zeezout
Meng twee eetlepels water met één eetlepel zeezout in een glas of klein bakje. Breng het mengseltje aan op je pimple (met wattenstaafje) en laat het de hele nacht intrekken. Het zout zal de bacteriën doden en je puistje uitdrogen.

5. Tandpasta
Dit is een hele bekende maar werkt gewoon goed! Tandpasta droogt de puist uit waardoor ’ie zal verminderen of wegtrekken. Let er wel even op dat je natuurlijke tandpasta gebruikt anders kan je huid gaan irriteren.

Je puistje verbergen? Dat doe je zo
Puistje? Zo werk je ‘m binnen een minuut weg!
Dit zegt de plek van een puistje over je gezondheid