Tijdens de kerstdagen kan het soms wel eens even stil vallen. Net voordat jullie aan het diner beginnen bijvoorbeeld. Niemand heeft zin in een spelletje Monopoly, maar niks doen is ook geen optie. MonStyle komt je redden. Wij hebben de leukste spelletjes onder elkaar gezet die niet stom zijn en waar je bijna niks voor nodig hebt. Have fun!

1. Twee waarheden en een leugen
Ga allemaal bij elkaar zitten. Een voor een doet iedereen drie uitspraken over zichzelf. Eentje is een leugen en de andere twee zijn waar. Iedereen geeft aan welke hij of zij denkt dat een leugen is. Diegene die de meeste goed heeft wint! Duh!

2. Heads up!
Voor Heads Up heb je een mobiel nodig die de app kan downloaden. Als je eenmaal de app op je mobiel hebt, kun je het gezelschap in teams verdelen. Je wacht tot jouw team aan de beurt is en plaatst het scherm tegen je voorhoofd aan. Je teamleden zien wat er op staat, maar jij niet. Zij geven door middel van hints aan wat er op het kaartje staat en jij moet raden wat het is. Een soort wie ben ik, maar dan met veel meer soorten categorieën. Leuk!

3. Likes en dislikes
Iedereen krijgt 10 kleine blaadjes en een pen. Iedereen schrijft vijf ”likes” op een blaadje en vijf ”dislikes”. Daarna gooi je al deze blaadjes in een bak en trek je er twee uit. Iedereen moet raden van wie de like en van wie de dislike is. Zo kom je nog eens wat te weten over je familie!

4. Objecten tekenen
Voor dit spelletje heb je plastic zakken nodig. Speel je met 10 man dan heb je er 5 nodig, speel je met 20 man dan heb je er 10 nodig. Vul de plastic zakken met objecten in het huis. Denk aan een pollepel of een speelgoedautootje. Het mag alles zijn. Verdeel de groep in twee en laat twee mensen met hun ruggen tegen elkaar zitten. De een krijgt pen en papier en de ander de plastic zak. Zet de timer op 2 minuten. De een beschrijft het object en de ander tekent het. Als het goed is nagetekend, krijgt het team een punt.

5. Het briefjesspel
Iedereen schrijft vijf dingen op verschillende papiertjes, namen, beroemde mensen, producten. Alles wat er maar in je op komt. Al deze briefjes worden in een kom gedaan. Vervolgens maak je twee groepen, mannen tegen de vrouwen, jongeren tegen de ouderen. Wat jullie willen. In de eerste ronde worden de onderwerpen omschreven, in de tweede ronde wordt het onderwerp uitgebeeld en in de derde ronde moet je het onderwerp omschrijven met slechts een woord. Het team met de meeste briefjes heeft gewonnen!

READ NEXT
> 7 drankspelletjes voor jouw zaterdagavond!
Airbnb’s die net uit een sprookje lijken te komen!
Zo houd je je tas opgeruimd en heb je al je essentials bij je!

PHOTO CREDITS: frontgate
(Visited 1 times, 12 visits today)