Stacking jewelry: zo draag je meerdere kettingen bij elkaar

Coco Chanel zei ooit: ‘before leaving the house, a lady should look in the mirror and remove one accessory‘. En ook al zijn we het in heel veel gevallen met haar eens, af en toe mag er best een uitzondering gemaakt worden. Tegenwoordig is het zelfs een trend om meerdere kettingen bij elkaar te dragen en geldt het motto: less is a bore.

Dit hoeft zeker geen Iris Apfel-vormen aan te nemen, we zijn namelijk van mening dat er maar weinig mensen wegkomen met deze mate van accessorising. Er zijn wel degelijk ‘regels’ (of liever: richtlijnen) als je meerdere sieraden bij elkaar wilt dragen en die vertellen we je natuurlijk graag!

Zo draag je meerdere kettingen bij elkaar
Je kunt met een gerust hart meerdere kettingen bij elkaar dragen, de truc is om te kiezen voor simpele, verfijnde kettingen. Statement kettingen zijn geweldig, maar deze zijn solo echt het mooist. Zorg voor diversiteit, maar op een subtiele manier. Kies bijvoorbeeld een ketting met een klein hangertje, één met een aparte schakel en misschien nog één met een steentje of (nep)diamant. Zoals we je al eerder vertelden, kun je best zilver en goud door elkaar dragen, als je er maar voor zorgt dat het totaalplaatje in balans is.

Het fijne van kettingen is dat je ook kunt variëren met lengtes. Het wordt al snel een zooitje als je drie kettingen bij elkaar draagt, die allemaal dezelfde lengte hebben. Start je verzameling kettingen bijvoorbeeld met een korte ketting en draag hier iets langere kettingen bij. Je kunt hier zelf eindeloos mee variëren. Belangrijk is dat de balans klopt!

Wij hebben de allermooiste voor je uitgezocht
> 5 sieradentrends die je nu wil shoppen

Niks zo frustrerend als verstrengelde kettingen, toch?
TIP: zo hou je je kettingen uit de knoop!

Let dus beter op je sieraden!
>Deze drie dingen verpesten je sieraden

[show_boutique_widget id=”743498″]