Studio Jux: Duurzame kleding en home collectie in een!

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Studio Jux.

Studio Jux

Studio Jux is ontstaan met het idee dat mode leuk moet zijn voor iedereen. Voor de dragers, de verkopers, de werknemers in de fabrieken. De kleding van Jux wordt dan ook gemaakt in eigen fabrieken in Nepal. Ze hebben zo de volledige controle over wat er in de fabrieken allemaal gebeurd en welke werkomstandigheden er gehanteerd worden. “Jux” betekend dan ook letterlijk “fun”/ “leuk” in het Duits.

https://www.instagram.com/p/B6Ar1W9IdH6/?utm_source=ig_web_copy_link

Het doel van Jux is om een succesvol duurzaam bedrijf te zijn. Succesvol betekend voor hun: groeimogelijkheden voor iedereen die betrokken is in het productie proces. Studio Jux biedt een duurzaam alternatief voor de fast fashion. Ze wonnen dan ook “the Ethical Fashion Award” in Parijs 2010 en “the Green Fashion Competition” in 2012.

De fabriek van Studio Jux werkt op waterkracht en de winkel werkt op groene stroom die wordt verkregen uit de wind en waterkracht in Nederland. In de fabrieken verkopen ze de reststoffen voor recycle doeleinden en hergebruiken ze al het water. Naast deze duurzame middelen maken ze ook gebruik van verschillende duurzame materialen:

  • vegan zijde
  • gemengde twill
  • gerecyclede versieringen + hangtags
https://www.instagram.com/p/B7IyFSxIfQb/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie:

Meer over duurzaamheid? Check dan deze pagina.