Style knows no age: Stijlvolle vrouwen ouder dan 40 jaar

En zo dachten ook The Olsen Twins. Zij kozen namelijk niet voor een jong bloempje om model te staan voor het lookbook van The Row (het kledingmerk van de Olsen twins), maar kozen voor de 65-jarige Linda Rodin. En waarom ook niet? Rodin heeft haar strepen dubbel en dwars verdiend in de modewereld door haar werk als model, fashion editor van Harper’s Bazaar en freelance stylist van Madonna. The woman knows her shit. En ze is niet de enige. Het modeleven houdt namelijk niet op na je veertigste, vijftigste of zelfs negentigste verjaardag. Sterker nog, hoe ouder je wordt, hoe beter je je eigen lichaam en stijl zult kennen. Je wordt waarschijnlijk minder beïnvloed door mode-grillen, weet precies wat je wel en niet mooi staat en met een beetje mazzel zit het met je wardrobe essentials inmiddels ook wel goed. Daarom: een ode aan stijlvolle vrouwen ouder dan 40 jaar!

Kate Moss stijlvolle vrouwen ouder dan 40

Kate Moss (40)

Al sinds haar 14e is Kate Moss niet weg te denken uit de modewereld. Er zijn boeken vol over haar geschreven, en terecht. Haar effortless rock ’n roll vibe is honderden keren gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Wij zijn op Kate. En niet een beetje ook.

Emmanuelle Alt stijlvolle vrouwen ouder dan 40

Emmanuelle Alt (47)

Tja, wat we niet over zouden hebben om een dag (een week! een jaar!) uit de kast van Alt te kunnen putten. De Franse fashion editor lijkt de Parisienne style uitgevonden te hebben. Effortless chic, subtiel sexy en altijd (al-tijd!) stijlvol gekleed. En ze draagt alles met een air alsof ze zich in het donker aangekleed heeft en er totáál geen moeite voor heeft gedaan. Yeah right.

Carine Roitfeld stijlvolle vrouwen ouder dan 40

Carine Roitfeld (59)

Carine beweert dat ze altijd al dezelfde stijl heeft gehad en eerlijk is eerlijk: she rocks it. Ze kleedt zich sober (niet te verwarren met saai!) met een klassieke Parisian touch, maar neemt zichzelf vooral niet te serieus. Ze weet als geen ander haar pluspunten te benadrukken (die benen!) en deinst niet terug voor overvloedig gebruik van zwart.

grace-coddington

Grace Coddington (73)

Grace heeft onze harten gestolen na het zien van de documentaire ‘The September Issue‘. Een vrouw die al jarenlang als Creative Director op kan boksen tegen powerhouse (of ice queen) Anna Wintour mag alleen daarom al geprezen worden. Maar ook Grace heeft stijl, bakken vol. Haar haar draagt ze als ultiem statement accessoire en ze past haar volledige garderobe hier op aan. Veel zwart en mooie basics en af en toe een bananenprint. 10 punten voor Grace!

iris-apfel

Iris Apfel (93)

Less is more is een uitspraak die je niet snel uit de mond van Iris Apfel zult horen. Ze lijkt haar lichaam als museum te gebruiken; het platform om al haar kunt tentoon te stellen. Maar het werkt, het is authentiek and we love it. Hulde aan Iris!

 

source: Mr. Newton, Tommy Ton, Alique,