Style Secrets: It-girl Sienna Miller

Iemands stijl is niet in één woord te vangen, we kleden ons namelijk niet elke dag exact hetzelfde. Vaak hebben we een beetje van het één en een beetje van het ander en komt dit meer of minder tot uiting afhankelijk van onze bui. Als Manon de stijl van haar klanten bepaalt, doet ze dit aan de hand van drie kernwoorden. Met drie woorden kun je namelijk eindeloos combineren: een beetje meer van dit en een beetje minder van dat. Je werkt alleen wel binnen een duidelijk kader, waardoor het totaalplaatje altijd klopt. Andersom kan ook: een bestaande stijl kun je uitsplitsen in drie woorden om zo het geheim achter iemands look te ontrafelen. En die geheimen delen we natuurlijk graag met jullie! Vandaag staat de stijl van it-girl Sienna Miller centraal!

De stijl van Sienna Miller

Sienna Miller is actrice en model, maar toch is dat niet het eerste wat bij ons naar boven borrelt als we aan haar denken. We denken dan aan het Jude-Law-met-nanny-schandaal (arme Sienna) en dat ze Jude een paar jaar later toch weer terug nam (tja, je moet wat). Maar natúúrlijk denken we ook aan haar gevoel voor Stijl met een hoofdletter S. Haar festival looks (en kapsels!) worden wereldwijd gekopieerd en geprezen en dat snappen we. Want als we de foto’s naast elkaar leggen kunnen we niet anders dan concluderen: deze vrouw heeft stijl. Maar wat houdt die stijl precies in?

BOHEMIAN

Sienna is de onbetwiste mode-koningin van de boho-trend. Elk festival seizoen weer houdt iedereen haar nauwlettend in de gaten: wat wordt dé festival look van dit seizoen? De bohemian stijl kenmerkt zich door lange rokken, bloemenprints, franjes, grote hoeden, ingevlochten haar, korte spijkerbroekjes gecombineerd met stoere boots, kanten tops en veel sieraden. Het liefst worden deze items allemaal zo met elkaar gecombineerd dat het nèt niet lijkt te kloppen. Sienna weet zich als geen ander raad met de boho-invloeden en verwerkt deze effortless in haar casual looks. Het ziet er nooit gemaakt of overdacht uit, omdat ze het goed weet te combineren met haar andere stijlinvloeden.

CASUAL-CHIC

Zoals gezegd zien de looks van Sienna er nooit overdacht uit. Ze ziet er meestal uit alsof ze zich in het donker heeft aangekleed en het toevallig goed uit heeft gepakt (yeah, right). Het is echter niet alleen casual, het is casual-chic. Ze verwerkt namelijk altijd iets in haar outfit wat de boel net een beetje glamour of sex-appeal geeft. Dit kan van heel klein (een rode lippenstift of prachtig haar) naar groter (een enorme bontjas of glitterjurkje) gaan. Sienna draagt graag een skinny jeans met basic, wijdvallend T-shirt en blazer, maar ze maakt het wel vaak af met een goede killer heel of kittig sandaaltje.

FEMININE

Een belangrijke pijler van Sienna’s stijl is haar vrouwelijkheid. Die zie je namelijk terug in elke look, zonder dat het er te dik bovenop ligt. Je zult haar niet snel zien met decolleté tot aan haar navel (behalve op de rode loper), maar ze zorgt er wel voor dat haar vrouwelijkheid en fantastische lichaam zo goed mogelijk uitkomen (dit is ook terug te vinden in de pijler casual-chic). Items die bijvoorbeeld goed bij deze pijler passen: jurkjes, skinny jeans, killer heels, zijden blouses en prachtige sieraden. Maar niet alleen haar kleding laat haar vrouwelijkheid zien. Ook haar haar en make-up hebben altijd een vrouwelijke touch.

 

P.S. We ontrafelden al eerder de style secrets van Geraldine Saglio, stylist, Parisienne en onbetwist stijl-icoon!

 

sienna_miller

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Zara

2. Asos

3. H&M

4. Vero Moda

5. Rutcircle

6. Faith

[/red_box]