Styled by Manon: Look #40 / Preppy stripes

Wij vrouwen (een enkele man wellicht ook) kennen het probleem: een kast vol kleding maar niets om aan te trekken… Manon helpt je graag door iedere dag een look samen te stellen waar je je door kunt laten inspireren of die je direct kunt shoppen! Deze week staat de Styled by Manon in het teken van de striped top!

De striped top is eindeloos te combineren (en dan niet alleen in de casual basic way). Het is en blijft een mysterie: waarom is een striped top nog steeds zo ont-zet-tend stijlvol? Misschien ligt het aan de veelzijdigheid van dit item? Misschien komt het door dat ultieme Parisian-gevoel dat we ervan krijgen? Deze week laten we de veelzijdigheid van deze klassieker zien!

Preppy stripes

Dit is de meer preppy, casual way om streepjes te dragen. Hoe je dat doet? Een paar pointy loafers en een hoedje mogen sowieso niet ontbreken! Verder heb je nodig (schrijf even mee): een simpele jeans en eventueel een sjaal met een hip (tartan) printje. Ook al zijn de jeans en de top vrij casual, de accessoires maken de preppy look af. In het boek how to be a Parisian wherever you are lazen we dat deze outfit helemaal Paris-proof is. Maar je kunt deze look natuurlijk ook lekker dragen wanneer je straks een Frans wijntje in eigen stad gaat drinken of een stokbroodje om de hoek gaat halen. Laat je inspireren door stijl iconen die regelmatig gespot worden in een striped tee: Geraldine Saglio, Alexa Chung en Sienna Miller.

P.S. Lees hier alles over het combineren van de bomberjack!

preppy stripes

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Esprit

2. 7 For All Mankind

3. Pieces

4. By Malene Birger

5. Tiger of Sweden

[/red_box]