Theesoorten die je wil drinken voor een mooie huid

We vertelden je eerder al dat thee kan zorgen voor een mooie huid, het kan onder andere puistjes tegengaan, rimpels voorkomen (doordat er veel antioxidanten in zitten) én thee kan stress tegengaan. Je mag het dus best een wondermiddel noemen.

Als je een bepaald huidprobleem wil aanpakken, is het wel handig om te weten welke theesoort daar goed voor is. Hier zit namelijk verschil in. Wij vertellen je wat de voordelen zijn van het drinken van bepaalde theesoorten. Zet die waterkoker maar vast aan ;).

1.Rooibos

Deze cafeïne vrije thee bevat bepaalde ingrediënten die er voor kunnen zorgen dat ontstekingen in je huid worden tegengegaan. Een positief gevolg hiervan is dat puistjes en acne hierdoor minder kunnen worden. Heb je vaak last van rode vlekken in je gezicht? Dan wil je ook rooibos thee drinken. Rode vlekken zullen minder worden door deze theesoort.

2.Kamille

Kamille thee is van alle soorten kruidenthee bij uitstek één van de beste theesoorten om te drinken voor een mooie huid. Je kan er een droge huid, onzuiverheden en zelfs acné mee aanpakken. Het zuivert je huid erg goed.

3.Groene thee

Groene thee kan ook zeker goed zijn voor je huid. Met groene thee ga je UV schade en huidveroudering tegen. Ga je binnenkort op zonvakantie? Dan wil je dus ook groene thee drinken, het beschermt je tegen de zon!

4.Yerba Mate

Deze theesoort drink je misschien niet vaak. Misschien heb je het zelfs nog nooit gedronken, maar je wil het vanaf nu dus wel gaan proberen. Als je je huid er jong uit wil laten zien, is Yerba Mate thee de oplossing. Deze theesoort zit vol met antioxidanten die huidveroudering tegengaan. Er zitten veel vitaminen in zoals vitamine B en C en belangrijke mineralen. Er zit daarnaast ook best wat cafeïne in, dus drink deze thee niet vlak voordat je gaat slapen.

Nuttig je naast thee ook vaak alcoholische drankjes?
Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je een maand stopt met drinken

Gek op koffie?
Dit is waarom je beter geen koffie kunt drinken op een lege maag

Drink je graag wijn met je vriendinnen? Dan wil je dit weten:
Er bestaat dus glitterwijn!