TIP: zo hou je je kettingen uit de knoop!

Urenlang priegelen, zweet op je voorhoofd en een steeds groter wordende frustratie. Waar dit door wordt veroorzaakt? Een sieradendoos vol in elkaar verstrengelde kettingen. Knopen die je er bewust nooit in zou krijgen (dit doet ons sterk denken aan de knopen in het snoer van je oordopjes of oplader) en die je er met geen mogelijkheid uit krijgt. Het gevolg? Een doos vol met de prachtigste kettingen die je nooit draagt. Zonde! Gelukkig vonden wij een super handige (en snelle) oplossing voor dit probleem!

 

kettingen

Zo hou je je kettingen uit de knoop!

Het enige wat je nodig hebt om je kettingen uit de knoop te houden zijn rietjes en een schaar. Je knipt de rietjes door de helft (bij lange kettingen hoef je ze niet te knippen) en rijgt hier je ketting doorheen. Zorg dat het rietje kort genoeg is om de ketting nog te sluiten. That’s it! Je kettingen kunnen zo niet meer in de knoop raken, dus je kunt ze met een gerust hart meenemen op reis zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de kettingen als één geheel weer uit je koffer trekt. Makkelijker wordt het niet, toch?

Zo krijg je je kettingen uit de knoop!

Komt de bovenstaande tip te laat en zit jij al met een bak ellende (a.k.a. je hele collectie in de knoop)? Ook daar hebben we de oplossing voor! Doe een paar druppeltjes baby olie (of slaolie) op de knoop en peuter deze los met twee grote naalden. Door de olie worden de kettingen wat gladder en glijdt de knoop er makkelijker uit en de naalden kunnen op plekjes komen waar je met je vingers echt niet bijkomt. Natuurlijk blijft dit even priegelen, maar je zult zien dat je veel sneller de knoop uit je kettingen hebt! Is je ketting vettig van de olie? Kijk dan even naar deze tips om ze weer schoon te krijgen!

Heb je al je kettingen uit de knoop? Kijk dan even hier hoe je meerdere kettingen tegelijk kunt dragen!