Hmm, een heerlijke hamburger op de barbecue zien wij wel zitten deze zomer! Helaas is dit niet altijd even gezond (as you know) maar de gulden middenweg bestaat! Health coach Cil Vermolen (van Your Health Coach) deelt deze week het recept voor haar favoriete guilt-free hamburger (en probeer ook eens deze gekleurde groentechips!).
Wat heb je nodig voor 4 guilt-free hamburgers?
– 500 gram bio/scharrel rundergehakt
– 1 kleine ui
–
2 teentjes knoflook
– een handje verse koriander
– vers gemalen peper
– snufje zeezout
– olijfolie
– 4 takjes met 6 mini trostomaten
– 4 eetlepels magere bioyoghurt of geitenyoghurt
– 2 theelepels mosterd (zonder suiker of andere toevoegingen)
Hoe maak je de guilt-free hamburger?
Maak de ui en knoflook schoon en snipper ze in kleine stukjes. Meng vervolgens het gehakt met de verse koriander, ui, knoflook, peper en zout. Hierna verwarm je een grillpan en zodra deze heet is zet je het vuur laag. Maak balletjes van het gehakt en vet deze in met olijfolie. Leg ze vervolgens in de pan en druk ze plat tot hamburgers. Grill ze aan beide kanten totdat ze goed gaar zijn. Grill op het eind de mini-tomaatjes nog twee minuten mee.
De dressing maak je met een klein beetje koriander, yoghurt en mosterd (yay! Low fat). Als je de hamburgers met brood wilt eten, dan kun je het beste gaan voor écht, ambachtelijk (oer)brood, zoals speltbrood. Eet smakelijk (nog zin in iets zoets? Zo maak je healthy Lions).
Benieuwd naar andere gezonde recepten? Kijk dan hier!
P.S. Dit zijn de 5 tips om af te vallen!
Source: Pinterest