TV-Tip: Explained op Netflix

Het is zondag. Je hebt lekker uitgeslapen en het enige wat vandaag op de planning staat is dat je even naar de supermarkt gaat om de weekboodschappen te doen. Trek je dan voor dit uurtje een oncomfortabele jeans aan en ga je je optutten? Hoogstwaarschijnlijk niet. Jij gaat gewoon lekker in je hoodie, yogalegging en sneakers even heen en weer. En groot gelijk heb je! Niemand die je raar aankijkt, omdat je zo over straat gaat. Toch was dit vroeger niet altijd zo.

Athleisure

Vrouwen hebben jarenlang moeten strijden om in comfortabele kleding over straat te gaan en om überhaupt niet in een 3 kilo zware rok een tennisles te volgen. Nu kunnen we ons dat bijna niet meer voorstellen. Maar hoe is dit proces eigenlijk gegaan? En hoe hebben vrouwen het toch voor elkaar gekregen dat zij in een sportlegging over straat kunnen gaan? Dit soort onderwerpen worden uitgelegd in de nieuwe hitserie Explained op Netflix.

Voor al je vragen

Eigenlijk zegt de naam het al: in de serie ‘Explained’ worden onderwerpen, waar veel vragen over zijn, uitgelegd. Denk bijvoorbeeld aan diëten. Waarom mislukt een dieet 9 van de 10 keer? En wat gebeurt er in het brein van een dier? Hoogstwaarschijnlijk zijn deze vragen ook weleens in jou opgekomen. En wees maar niet bang: je hoeft niet uren te luisteren naar een wetenschapper die allemaal moeilijke termen gebruikt. Een aflevering duurt ongeveer 25 minuten en wordt uitgelegd in een makkelijke taal waarbij gebruik wordt gemaakt van interessante beelden/animaties. Zeker de moeite waard!