Van dit ingrediënt krijg je puistjes

Ja hoor, vanavond eindelijk die date met die leuke jongen en word je uitgerekend VANDAAG wakker met een huge pukkel zo groot als de Mount Everest op je voorhoofd. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op make-up en met deze concealer werk je die pukkel binnen één minuut weg. Lees hieronder waar je nou echt die vervelende pukkeltjes van krijgt.

Dat niemand blij wordt van een pukkel is wel duidelijk, dus doen we er letterlijk alles aan om het te voorkomen. We weten inmiddels wel dat het milieu en genetica factoren zijn, maar ook voeding speelt een belangrijke rol in het gevecht tegen pukkels.

Een wetenschappelijk onderzoek (van Amerikaanse wetenschappers) hebben twee boosdoeners achterhaald, waarvan zuivel de nummer één is. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim veertigduizend vrouwen en laat duidelijk zien dat melkproducten acne kunnen verergeren. Melk- en zuivelproducten bevatten namelijk bepaalde groeihormonen die hartstikke goed zijn voor de baby koe om groot en sterk te worden, maar voor mensen leidt het tot grote pukkels.

Melk en zuivelproducten veroorzaken ook een insulinepiek bij mensen die ervoor zorgt dat de lever nog meer IGF-1 produceert, wat zelfs meer acne veroorzaakt. Tenslotte zorgt het er ook voor dat je huid overmatig talg (olie) produceert, wat leidt tot verstopte poriën en meer acne.

Ook snelle koolhydraten, zoals wit brood en chips, zijn de boosdoeners. Dit omdat ze de suikerspiegel in het bloed snel laten stijgen. Natuurlijk ligt dit voor iedereen anders, maar mocht je last hebben van veel pukkeltjes is het een aanrader om eventjes zuivel te vermijden en te kijken of je huid verbetert.

En nee melk is niet goed voor je botten!
Pas op met zuivel
5 dingen die je kan eten voor een glowy skin
Van dit eten kun je moe worden

PHOTOCREDITS : ELITEDAILY