Van trend naar wardrobe essential: deze items mogen blijven!

Er zijn bepaalde trends die het net aan een seizoen overleven en daarna nooit meer het daglicht zien. Er zijn echter ook genoeg trends en items die langzaam veranderen in klassiekers en wardrobe essentials. Vaak moeten we even aan deze items wennen (wie heeft er niet met opgetrokken wenkbrauwen en vol verbazing staan kijken naar zichzelf in een skinny jeans die eerste keer?), maar eenmaal gewend kunnen we eigenlijk niet meer zonder. Deze tien items waren ooit een trend maar behoren nu absoluut tot onze wardrobe staple!

Van trend naar wardrobe essential

wardrobe essentials

1. Skinny jeans

Jong en oud, man en vrouw; iedereen heeft tegenwoordig minstens één skinny jeans in de kast liggen. Geen idee wat je aan moet? Een skinny jeans biedt altijd uitkomst!

2. Enkellaarsjes

Het mooie van enkellaarsjes (met of zonder hak) is dat ze elke outfit meteen rock ’n roll maken. Heb jij het perfecte paar nog niet gevonden? Kijk dan even hier!

3. Midi skirts

De mini skirt is al jaren niet weg te denken uit het straatbeeld, maar ook de midi skirt heeft echt terrein gewonnen. Dit item is niet alleen super vrouwelijk, je benen lijken er ook nog eens slanker door!

4. Boyfriend jeans

Dachten we in het begin allemaal dat de boyfriend jeans maar één of hooguit twee seizoenen zou blijven plakken, inmiddels is deze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met deze broek heb je meteen een stoer, mannelijk element te pakken waardoor je lekker met contrasten kunt werken. Shop hier de mooiste!

5. Cross-body bags

Een item dat zo praktisch is verdwijnt niet zomaar! Met een cross body bag heb je je handen lekker vrij en door het formaat wordt ‘ie nooit te zwaar; er kan simpelweg niet zó veel in! Onze absolute favoriet? De Chanel Boy Bag (lees hier waarom deze eigenlijk heel goedkoop is!).

wardrobe essentials

6. Military jackets

Army en military invloeden blijven seizoen na seizoen terug komen, met de military jackets als absoluut hoogtepunt. Stoer en veelzijdig, met dit jack zijn we nog lang niet klaar!

7. Slip dress

De slip dress was in eerste instantie vooral geliefd in de slaapkamer, tegenwoordig kun je dit item het hele jaar door integreren met je dagelijkse garderobe. In de zomer mooi als jurkje, als het kouder wordt heel knap met oversized knitwear of boyfriend blazer.

8. Sneakers

Natuurlijk kennen we de sneaker al zo lang als we ons kunnen herinneren. De schoenen waren echter vooral bedoeld om op te sporten, tegenwoordig maken ze bij bijna iedereen onderdeel uit van de dagelijkse garderobe. Sneakers mogen met alles gecombineerd worden en dat doen we dan ook met veel plezier!

9. Leren broek

Was de leren broek eerst vooral voor Hell’s Angels en rocksterren, tegenwoordig heeft elk mode-minnend meisje wel een (faux) leren broek in de kast liggen. Wat ons betreft hét item om iedere outfit sexy, stoer en rock ’n roll mee te maken (lees hier waarom we nog meer van leer houden!).

10. Boyfriend blazers

Net als de boyfriend jeans komt de boyfriend (of oversized) blazer oorspronkelijk uit de kast van je vriend/broer/buurjongen/collega (bij wijze van, ik denk dat er weinig mensen echt dingen uit de kast van de buurjongen vissen). Dit item is net wat relaxter en stoerder dan de vrouwelijke blazer en dat is waarschijnlijk de reden dat we ze veelvuldig spotten bij onze favoriete Parijse stijl-iconen.

 

Source: Maja Why, Time For Fashion, Inez Daily, Man Repeller, We Wore What, Elin Kling, Afterdrk, Clochet