Verrassende dingen die je dromen beïnvloeden

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je komt iemand overdag tegen en ’s avonds verschijnt deze persoon ineens in je dromen. Nu kun je veronderstellen dat je over deze persoon droomt omdat jullie ontmoeting een diepe indruk op je heeft gemaakt. Maar hoe zit het dan als je bijvoorbeeld over iemand droomt maar je deze persoon al een langere tijd niet meer hebt gezien? Uit onderzoek is gebleken dat hetgeen waarover je droomt sterk kan worden beïnvloed door verschillende factoren.

Wat je hebt gegeten
Hetgeen wat je voor het slapen eet, kan een groot effect hebben op de manier hoe je slaapt. Maaltijden of snacks die de spijsvertering verstoren, kunnen zorgen voor een onrustige nachtrust. Zo kan een pittige maaltijd zorgen voor een vervelende en onrustige droom. Voorkomen is beter dan genezen dus eet liever een gezonde snack voordat je gaat slapen. Hiermee blijf je in shape en slaap je ook nog eens beter. Een win-win situatie wat ons betreft! 

De manier hoe je slaapt
Je dromen kunnen ook beïnvloedt worden door de manier waarop je slaapt. Onderzoekers uit Hongkong zijn erachter gekomen dat mensen die op hun buik slapen, vaker erotisch dromen. Uit een onderzoek van Turkse wetenschappers is vervolgens weer gebleken dat slapen op je linkerzij kan zorgen voor nachtmerries en slapen op je rechterzij zou leiden tot rustige dromen.

Je dieet
Tijdens je dieet kan het nog wel eens zo zijn dat je in de periode tussen het avondeten en slapen niks meer eet. Je hebt op dat moment een lage bloedsuikerspiegel, wat ervoor zorgt dat je gaat dromen over dingen die je eigenlijk niet mag. Patat, een heerlijke pizza, chocolate chip cookies… Heb je toevallig gedroomd over een heerlijke chocolate lava cake? Dan is de kans groot dat je bent gaan slapen met een te lage bloedsuikerspiegel.

Vitamines
Vitamines zijn erg belangrijk voor je lichaam en zorgen ervoor dat je lichaam vitaal blijft. Naast de positieve effecten die het heeft op je organen, beïnvloedt het ook je manier van dromen. Vooral vitamine B6 heeft een sterke invloed. Vitamine B6 draagt naast het verhogen van de weerstand bij aan de energievoorziening in het lichaam doordat het de aanmaak van rode bloedlichaampjes stimuleert. Hierdoor kun je heel helder en levendig gaan dromen. Dus wordt je wakker en heb je het gevoel dat je net uit een spannende droom komt? Dan kan het wel eens komen door de vitamine B6. Wil je avontuurlijke dromen? Zorg er dan voor dat je over voldoende vitamine B6 beschikt. 

Kaas
KAAS?! Het moet niet gekker worden… Verschillende soorten kaas kunnen dus invloed hebben op je dromen. Uit een onderzoek van de British Cheese Board bleek dat mensen die regelmatig cheddar kaas aten, vaker over beroemdheden droomden. Blauwe kaas zorgde dan juist weer voor vreemde, wilde dromen. Weird huh?!

READ NEXT:
Redenen om naakt te slapen
What to do met je haar tijdens slapen?
Deze beautyproducten doen hun werk tijdens het slapen

Source: Tumblr