Vind jouw body shape en zie welke kleding hier bij past!

Brede heupen, smalle heupen, grote borsten, kleine borsten: Iedereen heeft een ander figuur. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met het perfecte zandloper figuur.. Dat is dan ook de reden dat sommige fashion trends ook gewoon niet voor iedereen weggelegd. Bij de één staat een bepaald jurkje helemaal fantastisch en bij de ander is het net een hobbezak. Gelukkig zijn er items die helemaal perfect zijn voor jouw body shape. Bekijk het snel hieronder!

body shape

Hoe bepaal je je body shape?

Maar dan moet je natuurlijk wel weten welk body type jij hebt. Hier kun je heel gemakkelijk achterkomen: Het enige wat je op hoeft te meten zijn je schouders, borsten, taille en heupen. Bij al deze punten meet je helemaal rondom je lichaam.

– Volle borsten, weinig taille + slanke benen, weinig heupen = Appel figuur
– Schouders en heupen even breed + geen taille = Rechthoekig figuur
– Volle borsten, brede heupen + slanke taille = Zandloper figuur
– Brede heupen, slanke taille + smalle schouders = Peer figuur

Appel

Bij een appel body shape staat een V-hals erg mooi. Hiermee trek je de aandacht naar je volle borsten en valt je buikje minder op. Draag dus geen riempjes of dingen bij je taille, want hierdoor valt het alleen maar extra op dat je geen taille hebt. Ook kan jij korte rokjes en broekjes heel goed hebben. Show those legs!

[show_shopthepost_widget id=”938880″]

Peer 

Heb jij een peer figuur? Luchtige zomerjurkjes staan jou het allermooist. Ga bijvoorbeeld voor een jurkje die goed aansluit op je borsten, waardoor je je smalle schouders benadrukt. Zorg dat het jurkje van de onderkant wat losser is waardoor je ruimte hebt bij je brede heupen, en wedden dat ze ook gelijk minder opvallen? Tenzij je je brede heupen wil benadrukken ga je voor een strakke pencil skirt!

[show_shopthepost_widget id=”938875″]


Rechthoek

Voor jou is het belangrijk dat je items draagt die taille creëren. Kies voor een rok met een riempje of strikje bij je taille. Ook kun je kiezen voor een blouse met een touwtje bij je taille. Zo lijkt het alsof je toch een smalle taille hebt.

[show_shopthepost_widget id=”938870″]


Zandloper

You are lucky! Bijna alles staat jou. Om je rondingen en smalle taille te benadrukken kun je gaan voor wrap tops met een touw bij je middel. Durf je er echt voor te gaan? Kies dan voor een strakke bodycon dress!

[show_shopthepost_widget id=”938865″]