Waarom aloë vera goed is voor je beauty routine

Dit groene gevaarte ziet er misschien ietwat intimiderend uit, maar het plantje is allesbehalve dat! Deze knappe plant staat niet alleen té leuk naast je bed, maar vormt ook de perfecte toevoeging voor je beauty routine. Je hebt de term vast wel eens in cosmetica commercials langs horen komen: mét aloë vera. Aloë vera wordt aan een heel scala van producten toegevoegd zoals shampoos, douchegels of crèmes. Maar waarom?

In de verse bladeren van deze plant zit een slijmachtige gelei, en die gel is waar het allemaal om draait. Deze zit boordevol goede stoffen. Die allemaal goed zijn voor een stralende huid en mooie coupe.

Aloë vera is een vetplant die oorspronkelijk voorkomt in de woestijnen van Afrika maar tegenwoordig over de hele wereld wordt verbouwd. In de verse bladeren van deze plant zit een slijmachtige gelei, en die gel is waar het allemaal om draait. De aloë vera gel heeft zowel inwendig als uitwendig een geneeskrachtige werking en wordt aan een heel scala van producten toegevoegd zoals shampoos, douchegels, crèmes, maar er ook aan verschillende voedingsmiddelen. In dit artikel hebben wij alle beauty gerelateerde voordelen van dit bijzondere plantje op een rij gezet.

Huid

Bij veel huidproblemen werkt aloë vera uitstekend. Bij acne, zonverbrande huid, huidallergieën, littekenweefsel, psoriasis en zelfs bij striemen biedt dit plantje verlichting en hulp. Gebruik hiervoor een aloë vera-crème of gel. Let op dat je dan wel kiest voor een goede biologische gel, zonder chemische ingrediënten en let op het percentage aloë vera. Kies voor een korte ingrediëntenlijst waarin het wondermiddel (want zo mogen we het wel noemen nu, toch?) als eerste wordt genoemd. Je kunt aloë vera-gel ook prima gebruiken als een dagelijkse moisturizer! De gel trekt heel snel in en is vochtinbrengend en verzorgend. Omdat de gel niet vettig is en snel intrekt is deze manier van verzorgen ook geschikt voor de vettere huid.

Aloë Vera toepassingen voor je huid

  • Aloë vera gel is een fantastische eye make-up remover en is superzacht voor de huid rondom de ogen.
  • Mix 2 eetlepels aloë vera-gel met 2 eetlepels fijne rietsuiker en een eetlepel citroensap voor een prachtig verzorgende en biologische face scrub.
  • Je kunt aloë vera-gel ook prima gebruiken als een dagelijkse moisturizer! De gel bevat naast anti-oxidanten, ook vitamines zoals C en E die een verstevigende uitwerking op de huid hebben. De gel trekt heel snel in en naast vochtinbrengend en verzorgend ook ‘blekend’ waardoor pigmentatievlekjes lichter worden en de huid egaler. Omdat de gel niet vettig is en snel intrekt is deze manier van verzorgen ook bijzonder geschikt voor de vettere huid.
  • Pamper jezelf en maak je voetjes babyzacht met een aloë vera exfoliating voetenmasker. Dat masker kun je zelf maken door een halve cup havermout te mixen met een halve cup maïsmeel, 4 eetlepels aloë vera-gel en een halve cup geurloze bodylotion.
  • Aloë vera’s bacterie en ontstekingsremmende werking heeft ook een zeer positieve uitwerking op de acne gevoelige huid. Het is natuurlijk niet zo dat het acne als sneeuw voor de zon laat verdwijnen, maar de irritatie en roodheid nemen zichtbaar af nadat je de ontstoken huid insmeert met pure aloë vera-gel.

Haar

Gebruik aloë vera gel als haarmasker om je haargroei een boost te geven. Masseer een kleine hoeveelheid gel op de hoofdhuid, laat het 30 minuten intrekken en spoel het daarna uit. Als je dit één keer per week herhaalt zul je snel genoeg verschil merken. Aloë vera is ook te gebruiken als anti-roos middel en biedt verlichting bij een geïrriteerde hoofdhuid.

Gebruik in plaats van een conditioner aloë vera gel om je haar te ontwarren en te verzorgen. De grote hoeveelheid proteïnen, vitamines en mineralen hebben eenzelfde effect op je haar als een intensieve keratine behandeling. Verdeel een flinke hoeveelheid aloë vera gel in de punten van het haar, even laten intrekken en daarna goed uitspoelen. Het resultaat? Zijdeachtig, super zacht en glanzend haar.

Aloë Vera toepassingen voor je haar

  • Gebruik aloë vera-gel als haarmasker om je haargroei een boost te geven. Masseer een kleine hoeveelheid gel op de hoofdhuid, laat het 30 minuten intrekken en spoel het daarna uit. Als je dit één keer per week herhaalt, zul je snel genoeg verschil merken. Het gebruik van aloë vera om haarverlies tegen te gaan gaat terug naar de tijd van de Egyptenaren. Zij wisten al dat aloë vera bepaalde enzymen bevat die de PH-waarde van de hoofdhuid herstellen wat de haargroei bevorderd.
  • Aloë vera is ook te gebruiken als anti-roos middel en biedt verlichting bij een geïrriteerde hoofdhuid. De natuurlijke enzymen die in de gel voorkomen hebben een verzorgende en vochtinbrengende werking op de hoofdhuid en verwijderen dode huidcellen. De verzorgde werking van aloë vera heeft daarnaast een verkoelend en daarom verzachtend effect op de geïrriteerde huid en de anti-bacteriële eigenschappen van aloë vera dragen hier natuurlijk ook aan bij.
  • Gebruik in plaats van een conditioner aloë vera-gel om je haar te ontwarren en te verzorgen. De grote hoeveelheid proteïnen, vitamines en mineralen hebben eenzelfde effect op je haar als een intensieve keratine behandeling, maar dan zonder chemische bestanddelen. De gel helpt daarnaast beschadigd en droog haar te herstellen. Verdeel een flinke hoeveelheid aloë vera-gel in de punten van het haar, even laten intrekken en daarna goed uitspoelen. Het resultaat? Zijdezacht en glanzend haar.

Weg met die fijne lijntjes op je voorhoofd.
Gezichtsmassages zijn dus goed voor je, en zo doe je het zelf

In je koffie, bij je havermout of voor het maken van je chiapudding.
Move over amandelmelk, dit is de (nog!) gezondere variant

Het is alleen maar een kleine aanpassing in je routine..
>Zo wordt je haar in no-time mooier én minder snel vet

PHOTO CREDITS: ANUNANNA