Waarom cardio niet dé manier is om vet te verbranden

Veel mensen denken dat zoveel mogelijk kilometers hardlopen dé manier is om af te vallen. In werkelijkheid zit dit toch een beetje anders. Er zijn namelijk veel efficiëntere manieren om om calorieën te verbranden. En dus sneller af te vallen! Eerder hadden we het al over het feit dat je van krachttraining meer afvalt dan van cardio. Maar zie je het ook niet helemaal zitten om met gewichten aan de slag te gaan? Dan is er nog een alternatief: HIIT training.

Waarom geen cardio?

Als je elke week een rondje van 5 of 10 kilometer rent op ongeveer dezelfde snelheid, raakt je lichaam hieraan gewend. Je bent dan wel in beweging, wat op zich natuurlijk beter is dan op de bank hangen, maar je bent je lichaam niet aan het trainen. Daarnaast kan het veel efficiënter! Want wees eerlijk, zoveel mogelijk calorieën verbranden in een korte tijd is natuurlijk wat we allemaal willen.

HIIT training

HIIT, oftewel High Intensity Interval Trainingen, is een veel efficiëntere manier om af te vallen met sporten. Je kunt namelijk wel 1000 calorieën per uur verbranden (!). En ook leuk om te weten: je verbrandt zelfs na je training nog calorieën doordat je lichaam aan het herstellen is.

Hoe het werkt? Een voorbeeld van een HIIT training is: 60 seconden joggen, 30 seconden sprinten. Je gaat dus van een rustige training in één keer all-in. Als je dit vaker gedaan hebt en het gevoel hebt een stapje verder te kunnen, kun je je training aanpassen. Je kunt dan 30 seconden joggen en 30 seconden sprinten. Dit wissel je dan in totaal zo’n 15 minuten af. Je kunt HITT in principe in elke soort training implementeren: of je nu gaat hardlopen, fietsen of touwtje springen. Dus waar wacht je nog op? Trek je sport pakkie aan en gaan!

De meest gemaakte fouten bij het afvallen:
> Dit zijn de fouten die we maken bij het afvallen

Deze oefeningen kunnen je lichaam snel transformeren:
> Geen tijd om te sporten? Zo krijg jij je bikini body alsnog

Let op met deze etenswaren voor het sporten:
> Dit kun je beter NIET eten voor het sporten