Waarom je dus niet met oorbellen in moet slapen

Te moe, te veel wijn, te veel moeite, of gewoon omdat je ze morgen ook weer draagt: oorbellen. Bijna elke vrouw heeft wel een gaatje (of meerdere) in haar oren, maar waarschijnlijk doe jij ze bijna nooit uit voor het slapen gaan. Je gaat er natuurlijk niet dood aan, maar na het lezen van dit artikel doe jij ze toch maar even uit voordat je onder de wol kruipt!

1. Sieraden beschadigen

Door het vele draaien en van houding veranderen in je slaap kunnen je oorbellen beschadigen. Het is ook reden nummer één voor het verliezen van steentjes en diamanten in je oorbellen. Ook verlies je snel de achterkant van je oorbel tijdens het slapen. Zonde, toch?

2. Oorbellen schoonmaken

Wanneer je je oorbellen te lang in laat zitten, heb je veel meer kans op bacteriën en vuil wat weer leidt tot huidinfecties (help!). Het is dus absoluut verstandig ze vaker uit te doen en schoon te maken. Zo blijven ze er niet alleen mooier uitzien, maar zo verklein je de kans op infecties. Ook is het dan verstandig om je oren schoon te maken met warm water en met name de gaatjes.

3. Je oorlel kan splijten

Nee, dit is wel het laatste wat je wil! Door het in bed dragen van oorbellen kan je oorlel gaan splijten. Dit is vooral het geval bij zwaardere oorbellen en natuurlijk worst case scenario. ’s Nachts blijven haken met je oorbel aan je kussen of laken? Hier wil je niet eens over nadenken… Reden genoeg om ze gewoon even uit te doen.

4. Kapotte lakens

Wat we je hierboven vertelde, kan dus ook andersom. Je lakens die aan je oor blijven haken. En dat veroorzaakt weer van die stomme kleine gaatjes in je dekbed. Zonde!

5. Beter slapen zonder oorbellen

Dit is natuurlijk wel een héél belangrijke! Het is namelijk uit wetenschappelijk onderzoek bewezen dat wanneer je met oorbellen in slaapt, in een veel minder diepe slaap komt. Uitdoen dus!

READ NEXT:
Zo raak je NOOIT meer oorbellen kwijt!

Zo haal je je sieraden uit de knoop