Waarom je goede voornemens wel werken in maart

Die goede voornemens zijn heel leuk en aardig, maar de wij kunnen ons er gewoon niet altijd aan houden. Elke ochtend een rondje hardlopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral aan het begin van het nieuwe jaar werkt dit gewoon niet. Is het ook nog veel te koud voor.

Hoe lossen we dit op? We beginnen gewoon in maart! Het klinkt natuurlijk wel heel verleidelijk om pas volgende week te beginnen met je goede voornemens. Maar uit onderzoek is gebleken dat het dus ook echt beter is.

Nu wordt het interessant!

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 66 dagen duurt voordat je een nieuwe gewoonte aanleert. Als je dus start op 1 januari heb je het pas aangeleerd op 8 maart. In maart kunnen je goede voornemens dus echt pas gaan beginnen.

Naast dit onderzoek kunnen we zelf ook wel wat redenen bedenken waarom we liever in maart zouden beginnen. Het wordt nu net wat mooier weer. We hebben al iets meer zin om de deur uit te gaan voor een rondje in het park of op de fiets naar de sportschool. In januari en februari willen we vooral lekker binnen blijven.

Dus, heb jij je goede voornemens ergens opgeschreven? Of al aan de kant geschoven? Pak ze er maar weer bij. Want vanaf 8 maart ga je écht aan de slag. De zon schijnt weer, je vakantie is geboekt (dus je hebt weer een doel) en je staat weer sterk in je schoenen (na allerlei griepjes en verkoudheid). Let’s go! 

READ NEXT
Zo vaak moet je sporten om gezond te blijven