Waarom je ooglid soms ineens trilt

Ken je dat, je hebt een trillend oog en voor je gevoel ziet de hele wereld dat. Het enige waar je nog aan kunt denken is dat trillende oog. Zo irritant! Het duurt misschien slechts een paar minuten, maar wanneer je ooglid eenmaal begint te trillen lijkt er geen einde aan te komen. Hoe ontstaat zo’n trillend oog eigenlijk?

Niks ernstigs (maar wel irritant)

Je oog begint te trillen omdat de spieren rondom je oog zich spannen en daarna weer ontspannen. Dit kan een trilling veroorzaken. Uit onderzoek is gebleken dat dit voornamelijk gebeurt als je stress hebt of vermoeid bent. Maar sommige mensen voelen het ook als ze koffie, suiker of alcohol op hebben. Sommigen krijgen het zelfs door het eten van chocolade.

Stress

Naast voedingsmiddelen kan ook stress of een tekort aan slaap de boosdoener zijn. Moet je veel overwerken of zijn er dingen in je privéleven waardoor je spanning hebt, dan kan dat resulteren in een trillend oog. Het kan daarnaast ook komen doordat je droge ogen hebt, daar kan een oog ook van gaan trillen.

Niets ernstigs

Zo’n trillend oog is niets ernstigs en gaat altijd vanzelf weer over. Je kunt er niet heel veel aan doen. Maar als je er vaker last van hebt zou je de volgende dingen kunnen eens kunnen proberen. Het helpt bijvoorbeeld te minderen met koffie, suiker en alcohol en zorg ervoor dat je lang genoeg slaapt.

  • Minder met koffie, suiker en alcohol
  • Ga op tijd naar bed, maar geef je ogen ook zo nu en dan rust tijdens het lezen, tv-kijken of internetten
  • Probeer stress zoveel mogelijk te voorkomen
  • Oogdruppels tegen je droge ogen.
  • Soms helpt het een beetje om je ooglid zachtjes te masseren

via GIPHY 

READ MORE
Dit product is beter dan een nachtje slapen
De fijnste manier om in slaap te vallen
Stress? Eet dit!