Waarom kokosolie helpt bij het afvallen

Coconut oil is good for you! Maar wist je ook dat het bevorderlijk is voor voor je vetverbranding? Wij nog niet! Dit is hoe kokosolie werkt;

Minder calorieën
Kokosolie bevat minder calorieën dan de meeste oliën en vetten. Gemiddeld is dit namelijk 9 kcal per gram en bij kokosolie is dit 8,6 kcal per gram. Alle kleine beetjes helpen natuurlijk!

Net als koolhydraten
De vetten uit kokosolie worden net zo snel verbrand als koolhydraten. En koolhydraten zijn de ideale brandstof voor je lichaam  voor tijdens het sporten, omdat deze sneller verbranden dan vetten. En met deze oefeningen gaat die vetverbranding nog sneller.

Lepeltje kokosolie
Natuurlijk zitten er in elke olie vetten, dus het is niet goed om er teveel van te nemen, maar als je het elke dag bij één eetlepel kokosolie houdt dan ben je op de goede weg. Na een tijdje kun je iets meer nemen, maar nooit meer dan twee à drie eetlepels per dag. Lijkt je dit toch geen fijn idee, dan kun je ook een lepel kokosolie toevoegen aan heet water of thee. Als je de kokosolie roert, zal het vanzelf smelten.

Mocht je kokosolie écht geen goed idee vinden, dan kun je hier etenswaren vinden die ook helpen bij het afvallen.

READ NEXT
> Amandelolie geeft je fantastisch gezond haar!
> RECEPT: lekkere fit girl snacks
> 10 Beauty toepassingen van Kokosolie