Waarom mannen altijd naar andere vrouwen kijken

Een gezellig avondje op stap met je vriend. Jullie hebben het erg gezellig en opeens gaat hij naar vrouwen kijken die jij niet kent! Je zult vast denken: “wat is daar nu zo interessant aan?” Maar maak je er niet druk over! Want er zijn redenen voor…

Jacht
Het jachtinstinct bij mannen is 2,5 keer zo groot als bij vrouwen. De hersenen van een man zijn voorgeprogrammeerd om opzoek te gaan naar een vruchtbare partner. Dit betekend natuurlijk niet dat mannen meteen plannen maken om seks te hebben met iedere knappe vrouw die ze zien, maar ze hebben wel de drang om tóch even te kijken.

Testosteron
Het hormoon genaamd testosteron bezitten mannen véél meer dan vrouwen. Testosteron is een geslachtshormoon dat ervoor zorgt dat je minder nadenkt voordat je tot actie overgaat. Het gebeurd automatisch en vaak onbewust (en nee, hiermee praten we het niet goed ladies!).

Aantrekking
Vrouwen voelen zich vaak aangetrokken tot herkenbare gezichten, dat terwijl de mannen graag naar gezichten kijken die ze nog nooit hebben gezien. Vandaar dat mannen vaak even gluren. 

READ NEXT:
Summer items die mannen ontzettend sexy vinden
Modelessen die we van onze mannen kunnen leren
Wetenschappelijk bewezen: vrouwen leven langer dan mannen

Source: Los40