Waarom ook jij wil beginnen met boksen

Boksen klinkt stoer en ziet er misschien een beetje agressief uit, maar je weet pas echt wat het is als je het ooit hebt gedaan. Je hoeft echt niet meteen te gaan sparren (tegen anderen boksen). Je kan rustig beginnen met een zak en wat is nou leuker dan tegen een bokszak aan te slaan?

1. Het is leuk

Dat is ook de voornaamste reden om eens te gaan boksen. Het is leuk. Je kan al je energie kwijt in meerdere bewegingen, in tegenstelling tot fitness. Hierdoor is boksen een full-body workout. Je bent dus gelijk klaar met sporten.

2. Je verbrandt veel calorieën

Boksen is een intensieve sport waarmee je je hele lichaam traint. Je verbrandt dus veel calorieën en vet. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je hart.

3. Het ontstresst

Zit je ergens mee of ben je boos op iemand? In plaats van dat je het afreageert op een persoon, doe je dat beter op een bokszak. Zo voorkom je ruzies en je traint er ook nog eens je lichaam mee. Een win-winsituatie!

4. Je voelt je er zelfverzekerd door

Tijdens het boksen komt het stofje endorfine vrij, waardoor je je prettig voelt. Doe het samen met een vriendin en motiveer elkaar om nóg harder te slaan, je krijgt er gegarandeerd een kick van.

READ NEXT
Deze sport past het beste bij jouw sterrenbeeld
Zo voorkom je steken in je buik tijdens sporten
Tekenen dat het tijd is om te gaan sporten