Warm weer? Pas op voor deze stylingfouten!

Tenzij je niet onder een steen hebt geleefd weet je dat het behoorlijk warm is geweest en nog wordt.

Anyway: we hebben huiswerk voor je, want dit zijn de 6 stylingfouten die jij met warm weer niet meer mag maken vanaf nu!

1. Donkere kleding

Je heb in de sale eindelijk die fijne zwarte bootcut jeans gescoord die je al zo lang wilde hebben. Natuurlijk ben je door het dolle heen, maar op het moment dat je er mee op de fiets stapt heb je gelijk spijt. De tranen springen je in de ogen en het zweet druipt gelijk over je rug. Laat die donker gekleurde kleding in de kast liggen en kies voor lichtere, meer zomerse kleuren. (Weet jij wat de kleur is die echt iedereen staat? Lees het hier!)

2. Te warme stoffen

Dat je je wollen trui met warm weer in de kast moet laten liggen, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar er zijn ook andere stoffen waardoor je het snel warm krijgt. Probeer bijvoorbeeld kledingstukken van synthetische stoffen als nylon en polyester zo veel mogelijk in de kast te laten liggen. Daarentegen zijn katoen, zijde en linnen wel fijne stoffen tijdens warm weer!

3. How short is too short?

Omdat het zo warm is besluit je een rok aan te trekken. Natuurlijk kies je niet voor een lang model en aangezien je graag je net geschoren- en gebruinde benen wil showen, trek je het kortste exemplaar uit je kast. Maar hoe kort is nou precies te kort? Manon geeft je hierop antwoord in dit artikel!

4. Draag laagjes

Besluit je in alleen een jurkje naar buiten te stappen? Vergeet niet om ook een jasje of een vestje mee te nemen. Ook is het geen verkeerd idee om een sjaal mee te nemen (voor als het bijvoorbeeld weer eens gaat regenen in ons kikkerlandje). Zo ben je op alles voorbereid en kun je elke temperatuurverandering aan.

5. Dichte schoenen

Wil je graag die laarzen aan onder dat leuke jumpsuitje? Onze tip: doe het niet. Als het al zo warm is buiten kun je veel beter voor open schoenen kiezen, bijvoorbeeld een leuke slipper of een sandaaltje.

6. Te strakke kleding

Je hebt binnenkort een feestje waarop je wil stralen in je favo skinny jeans die zo mooi om je lichaam heen zit. Al je rondingen worden er perfect door benadrukt en zo wil jij indruk maken op die leuke jongen, die ook aanwezig zal zijn. Foei! Niet doen. Strakke kleding zorgt ervoor dat je lichaamswarmte geen kant op kan en dus houd je het bij je, waardoor je het uiteindelijk nog warmer krijgt. Kies daarom voor wijdere kleding, zoals een soepel vallende jurk of jumpsuit, niemand zegt dat je daarin geen mooie booty kunt hebben!

PHOTO CREDITS: VIVIAN HOORN