Wat staat jou mooier: goud of zilver?

De vraag: ‘ben ik een goud- of zilvertype?’ houdt veel mensen bezig. Het aanbod goud- en zilverkleurige sieraden is oneindig groot en het één is nog mooier dan het ander. Maar wat moet je kiezen?

Vaak heb je altijd al een voorkeur gehad, maar het kan ook zo zijn dat juist het tegenovergestelde heel mooi bij jouw huid past. Wij hebben daarom de perfecte ‘goud of zilver’-test waarmee je precies kunt zien welke kleur het beste bij jou staat. Van welke kleur wordt je nou echt knapper en welke kleur doet eigenlijk weinig tot niets voor je? Daar kun je makkelijk achterkomen!

1. Kijk in de spiegel

Kijk eens goed naar de kleur van je haar en ogen. Heb je bruine ogen en gouden tinten in je haar? Dan heeft je huid meestal een warme ondertoon en staan goudkleurige sieraden mooier. Heb je groene of blauwe ogen en askleurige tinten in je haar? Dan heeft je huid vaak een koele ondertoon en staan zilverkleurige sieraden mooier.

2. Sun glow

Na een dagje in de zon te hebben gelegen op het strand kan je er ook achter komen of goud of zilver bij je past. Heb je een mooie zongebruinde glow? Dan weet je dat je huid een warme ondertoon heeft. Ben je verbrand na zo’n dagje strand? Dan heeft je huid een koele ondertoon.

3. De ‘goud of zilver’-test

Om te weten of je knapper wordt van goud of zilver moet je eerst zien te achterhalen of je een koele of warme huidtint hebt. En dat is makkelijker dan je denkt! Kies een plek op je lichaam waar je aderen goed zichtbaar zijn, vaak is dit het geval bij je pols of elleboog. De kleur van je aderen geeft aan welke ondertoon je huid heeft.

Zijn je aderen blauw van kleur (nee niet felblauw, maar je ziet een duidelijke zweem blauw), dan heeft je huid een koele ondertoon. Deze mensen zullen ook rood- of roze tinten zien in hun huid als ze in de spiegel kijken. Zijn jouw aderen eerder wat groenig? Dan heb je een warme ondertoon. Je huid zal in dat geval ook eerder wat geler dan roze zijn.

Meestal is het zo dat mensen met natuurlijk rood of strawberry blond haar een warme ondertoon hebben. Heb jij een donkere of getinte huid? Dan is de kans klein dat jouw huid een warme ondertoon heeft.

Als het goed is, weet je nu welke ondertoon jouw huid heeft. Heb jij een koele ondertoon, dan zal zilver het mooiste passen bij je huid. Bij een warme ondertoon zal goud waarschijnlijk mooier staan.

Combineren?

Allemaal hartstikke leuk en aardig, maar in hoeverre moet je je hier aan vastklampen? Natuurlijk is het zo dat je van sommige kleuren knapper wordt, maar dit is het duidelijkst zichtbaar bij grotere oppervlaktes. Een zilveren top is aardiger voor je huid als deze een koele ondertoon heeft, goud (of andere warme kleuren) kunnen je namelijk flets maken. Het dragen van een fijn, goud kettinkje zal niet zo’n groot effect hebben. Bovendien kan je ook goud en zilver combineren, als je echt niet kan kiezen. Wij leggen je uit hoe.

Zo combineer je goud of zilver het best
Hoe combineer je goud of zilver?

Ben je ook benieuwd welke andere kleuren er goed bij jou staan?
Deze kleuren passen het beste bij jouw ogen
Deze kleuren passen het beste bij jouw huidskleur

READ NEXT
7 sieraden die iedere vrouw in haar kast moet hebben
6 basis accessoires die iedere outfit mooier maken
> Party accessoires om je outfit een boost mee te geven

Zoe Karssen shorts

Zoe Karssen is een mega succesvol en nog jong Nederlands label dat super fijne basic en off-duty cool items ontwerpt. Na de oprichting in 2010 groeide

Lees meer »