Waxen zonder pijn? Het kan!

Het is zomer en dat betekent veel bloot (zó vervelend met al die knappe mannen op het strand). Maar dat betekent dus ook dat de ongewenste haartjes ook lekker groeien. En wat is er nou meer awkward dan er achter komen dat je de boel niet zo goed bij hebt gehouden als je dacht? Daarom besluit je over te gaan op het waxen, want dan schijn je wekenlang van haar ontdaan te zijn. Maar houdt het pijnlijke gedeelte van deze handeling je tegen? Nergens voor nodig, want als je deze stappen volgt gaat het bijna pijnloos!

1. Ga voor harde wax
Wist je dat er veel verschil zit tussen de verschillende soorten wax die in de winkels liggen? Door voor een harde wax te kiezen, reduceer je de pijn al enigszins omdat dit makkelijker van de huid af getrokken kan worden. Kijk dus eerst goed naar het soort wax je in je handen hebt voordat je het zomaar aanschaft. 

2. Stop (even) met koffie drinken
Door het gebruik van stimulerende middelen schijnt je pijngrens stukken lager te liggen. Drink daarom voor, maar na het waxen een kop koffie of een blikje cola.

3. Neem een bad of uitgebreide douche

Door je huid nat te maken wordt hij zachter en daardoor zal het waxen een stuk makkelijker gaan, en dus ook minder pijn doen. Duik dus je bad in of neem een uitgebreide douche als voorbereiding.

4. Neem een pijnstiller
Door een half uur tot drie kwartier van tevoren een paracetamol te slikken wordt de pijn al een soort van geblokkeerd. Zo zul je het als een stuk minder pijnlijk ervaren.

5. Timing is alles
Wist je dat je huid een week voor je menstruatie een stuk gevoeliger is dan normaal? Let daar goed op als je besluit te gaan waxen. Ook is het zo dat als je regelmatig (bijvoorbeeld om de 5 weken) waxt, dat je de haartjes die dan terug komen, stukken minder dik en dus minder zichtbaar zijn. Daarnaast is het effect van waxen langduriger dan wanneer je scheert. Eigenlijk heeft waxen dus alleen maar voordelen!

Source: The Fashion Guitar