Wijn maakt je knapper!

Heeft wijn eigenlijk wel nadelen? Eerder schreven we al dat wijn een goede keuze is om aan de bar te bestellen als je let op je figuur en gezondheid. Maar nu is er dus nog een reden waarom je jezelf een lekker wijntje moet gunnen (en hier kun je alvast lezen wat je moet doen als je een kater hebt). Wijn maakt je knapper (ja echt!), je bent namelijk op je mooist na twee wijntjes…

Uit een onderzoek van de Universiteit van Bristol is namelijk gebleken dat je knapper wordt na het drinken van een paar wijntjes. Zij deden een test door een groep studentes tussen de 18 en 35 jaar eerst te fotograferen in nuchtere toestand. Daarna dronken de studentes twee glazen wijn en werden zij in aangeschoten toestand opnieuw op de foto genomen. In de derde fase werd er nog meer wijn gedronken en werden de vrouwen op de foto gezet terwijl zij dronken waren. Op elke foto moesten de dames een neutrale pose aannemen. Uiteindelijk werden de foto’s aan een groep mannen getoond en daaruit bleek dat de studentes op de foto’s uit de tweede fase als het mooist werden beoordeeld.

Waarom zij deze vrouwen knapper vonden, dat is nog niet verder onderzocht… Maar het geeft ons in ieder geval wel een reden om nog even een goed glas wijn te bestellen! Cheers!

P.S. Zin in een gezonde snack bij je glas wijn? Kijk dan even hier…