Het recept voor gezonde (boerenkool) chips!

Boerenkool is gezond, (lees hier waarom deze groente zó gezond is!) dus laten we er dit seizoen nog maar extra van genieten! In Amerika is deze groente super populair en in Nederland zijn we er ook zeker niet vies van. Misschien komt de stampot zo onderhand je neus uit (niet getreurd), we hebben we een variant: kale crisps. Ever heard of? Wij hebben hét recept voor je gevonden! Check hier hoe je deze heerlijke deze crisps maakt.

Wat heb je nodig?

  • Verse boerenkool
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de boerenkool goed, en dep de kool droog met een handdoek. Verwijder alle steeltjes en snijd de boerenkool in grote stukken. (Voor de luie mensen onder ons, je kunt ook gewoon een zakje gesneden boerenkool kopen!). Leg de stukken vervolgens op een bakplaat met bakpapier, doe er wat olijfolie en peper overheen (zoveel als jij lekker vindt) en laat de boerenkool ongeveer 15 minuutjes in de oven staan. Check de chips tussendoor wel even want het kan best snel gaan. Als de boerenkool chips klaar is, laat het dan even laten afkoelen, en smullen maar! Je kunt ze het beste dezelfde dag nog opeten, dan zijn ze nog lekker krokant! Varieer met de smaak door er (in plaats van peper) bijvoorbeeld een eetlepel citroensap of chilipoeder overheen te strooien. (Heb je deze avocado-chicken salad al geprobeerd?).

P.S. Dit gestreepte vest zal jou vandaag geweldig staan!