Word je echt verkouden als je met nat haar de deur uitgaat?

Hoe vaak kreeg jij vroeger te horen dat je niet met nat haar naar buiten moest gaan in de winter? Wij maar al te vaak. Maar word je nou ook écht verkouden als je met nat haar de deur uitgaat? Wij hebben het antwoord voor je!

Verzorging

Natuurlijk moet je in de winter goed voor jezelf en je huid zorgen. Smeer je goed in met bodylotion en gezichtscrèmes om geen last te krijgen van een droge huid. Af en toe je haar verwennen met een maskertje of voedende olie is ook een goed idee.

Het antwoord

Is naar buiten gaan met nat haar slecht voor je gezondheid? Het antwoord hierop is nee. Geen zorgen meer als je met een natte bos de deur uit moet omdat je geen tijd hebt om je haar te föhnen. Je vat namelijk geen kou. Je wordt verkouden door virussen en niet door nat haar. Soms kan een koudere lichaamstemperatuur er wel voor zorgen dat je sneller ziek wordt door virussen die al in je lichaam zitten. Maar de enige manier dat je dus echt verkouden wordt, komt door een virus. Kortom, je kunt dus prima met nat haar de deur uit. Maar of het nou een heel fijn gevoel is met deze kou… It’s up to you. Toch liever met droog haar de deur uit? Zo wordt je haar sneller droog!

Wil je een pony laten knippen maar twijfel je nog?
Na het zien van deze foto’s niet meer

Wordt jouw haar ook steeds dunner?
Dat komt waarschijnlijk door deze gewoontes

Goed nieuws voor alle coffee addicts:
Goed nieuws: koffie is dus goed voor je haar

PHOTO CREDITS: LEANNEJAYE