Work The Trend: Velvet Night Birds

De herfst staat keihard op de deur te kloppen (dág zomer…). Voordat we open doen, bereiden we ons goed voor op wat komen gaat. Dat doen we door alle trends van aankomend seizoen met jullie te bespreken en door te laten zien hoe je deze trends kunt vertalen naar je eigen kledingkast (want de catwalk is niet altijd zo Ready To Wear als de designers beweren). De trend die vandaag centraal staat is duister, mysterieus en sexy. Laat je inspireren door de velvet night birds!

velvet

Velvet Night Birds

Voor het gemak hebben we twee (misschien zelfs drie) grote trends gecombineerd tot één, puur omdat deze zo lekker samen gaan en elkaar zo goed aanvullen. Velvet werd veelvuldig gespot op de catwalk, bijvoorbeeld bij Jason Wu en Hellessy. Velvet komt in vele kleuren, maar onze voorkeur gaat naar diepzwart en donkerblauw. Velvet komt niet in één bepaalde stijl, van androgyne pyjama-achtige pakken tot Sixties jurkjes: anything goes. Het mooie aan velvet is dat het een zachte uitstraling heeft (het vangt het licht waardoor er een zachte halo om het item verschijnt), maar tegelijkertijd een sensuele feel heeft. Net zo sensueel en aaibaar is de Night bird-trend, items gemaakt of gedecoreerd met struisvogelveren (en look-a-likes). De veren zorgen voor een mysterieuze, maar elegante uitstraling en passen wat ons betreft prachtig bij het velvet thema. En thema drie? Zwart! Een trend die elk najaar weer voorbij komt en waarschijnlijk nooit zal verdwijnen. Ook dit seizoen weer toonden verschillende designers (o.a. Jason Wu, Michael Kors, Victoria Beckham, DKNY en Calvin Klein) prachtige all-black outfits. Wat krijg je als je velvet, veren en zwart combineert? Een duistere, mysterieuze en sensuele trend genaamd Velvet Night Birds. Oeh-la-la.

Hartstikke leuk op de catwalk, maar hoe vertaal je dit naar je kledingkast? Laten we voorop stellen dat dit een trend is die iets minder makkelijk draagbaar is dan bijvoorbeeld de Normcore trend of de Knitwear to the max trend. Het is een trend die zich uitermate goed leent voor de feestdagen, diners of glamorous party’s (al zal de die hard fashionista dit ook prima naar haar werk aan kunnen). Je hoeft, net als bij andere trends, echt niet van top tot teen gehuld in veren en velvet. Balans is belangrijk! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een jasje met veren (of iets wat daar op lijkt) en velvet terug laten komen in accessoires zoals je schoenen of een tas. Kant en een kleine glitter voelen zich ook prima thuis in deze trend, dus wees niet bang om dit ook te combineren!

velvet night birds

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Topshop | 2. Hale Bob | 3. Tibi

4. Rockandblue | 5. Michael Kors | 6. Sas & Bide | 7. March23

8. H&M | 9. LuLu Guiness | 10. River Island

[/red_box]