Zeg maar BYE BYE tegen je onzuivere huid!

We hebben allemaal wel eens last gehad van een onzuivere huid met puistjes. Maar wist je dat 25 tot 75% van de 12 -15 jarigen last heeft van acne? En dat 10% van de 30-40 jarigen hier last van heeft? Op latere leeftijd komt acne voornamelijk voor bij vrouwen en gemiddeld duren acne klachten 10 tot 15 jaar!

Een onzuivere huid of acne kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan aanleg, hormonen, voeding en stress. Het is dus belangrijk om op je voeding te letten en te zorgen voor ontspanning en lichaamsbeweging. Maar wat kun je doen in je dagelijkse beautyritueel?

Reinigen

Er zijn twee veelgemaakte fouten bij acne/onzuiverheden. 1. Het gebruik van sterke reinigingsproducten zoals zepen, reinigingsdoekjes en reinigers (met als ingrediënt sodium lauryl sulfate of sodium laureth sulfate) en 2. hard scrubben. Dit droogt je huid uit waardoor deze juist meer vet aanmaakt. Het tweemaaldaags reinigen van je huid kan je het beste doen met een milde reinigingsolie, zoals de hannah Cleansing Oil.

Zuiveren

Wil je naast een goede basis en een goede crème iets meer voor je huid doen? Kies dan bijvoorbeeld voor een milde peeling of een zuiverend masker.

Milde peeling
De Enzymatic Skin Peeling is een milde peeling die de hoornbrugjes in de bovenste huidlaag (hoornlaag), waarmee de huidcellen onderling met elkaar verbonden zijn, verweekt. De poriën en de huidstructuur worden hierdoor fijner en gladder en je huid zal de crème die je daarna aanbrengt ook beter opnemen. Het is geschikt voor de meest gevoelige huid en kan ook rondom de ogen aangebracht worden.

Masker
De Cleansing Clay is een masker dat de huid diep reinigt en is geschikt voor iedere huid. Het helpt met name voor de onzuivere en/of vettere huid en vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen. Dit masker is ook zeer geschikt voor een gevoelige en zelfs een geïrriteerde huid.

Een geschikte crème

Een onzuivere-, gevoelige, geïrriteerde of zelfs beschadigde huid vraagt om een product dat zorgt voor directe kalmering, herstel van zuiverheid, talgreductie en een weerstandsverhoging tegen invloeden van buitenaf. Clearity Cream zorgt voor een egale, rustige en zuivere huid met een natuurlijke, gezonde glans. Met deze effectieve crème krijg je een zuivere, goed gebalanceerde en gezonde huid met een optimale weerstand.

De luxe crème Personal Choice werkt regulerend en balancerend op de talgproductie in de huid. Met name bij een vette huid, een onzuivere huid en bij acne werkt dit zeer positief. De zuiverende werking laat de huid fris, gezond en gaaf voor de dag komen. 

Verstop je huid niet

We snappen dat het erg verleidelijk is om je huid te verstoppen onder een flinke laag foundation. Maar foundations verergeren acne meestal doordat ze je huid verstoppen en ook uitdrogen. Er ontstaat dan een voedingsbron voor bacteriën die meer ontstekingen kunnen veroorzaken. Daarnaast wordt make-up vaak niet goed verwijderd. Mocht je echt de deur niet uit willen zonder foundation, gebruik dan minerale make-up. Deze bevatten weinig ingrediënten waardoor er minder kans op reacties is, verstopt de huid niet en laat zich makkelijk verwijderen door milde reinigingsproducten.

 

 

Cleansing Oil 50 ml/€32,-

Enzymatic Skin Peeling 40 ml/€34,-

Cleansing Clay 40 ml/€34,-

Clearity Cream 50 ml/€57,-

Personal Choice 30 ml/€49,-

 

Voor meer informatie en een huidcoach bij jou in de buurt kijk op www.hannah.nl.

 

PHOTO CREDITS SINDIA RIFI