Zo behandel je je huid rondom je ongesteldheid

Stiekem balen we allemaal wel als het weer ‘de tijd van de maand’ is. Helemaal wanneer je hormonen flink los gaan met als gevolg een slagveld op je gezicht. Zitten we niet op te wachten. Met onderstaande tips kun je die onzuiverheden een beetje binnen de perken houden.

Masker

Je moet je huid uiteraard altijd goed verzorgen, maar rond je menstruatie verdient het nog wat meer liefde. Vlak voordat je ongesteld wordt maken je hormonen meer talg aan. Hierdoor ontstaan dus al die vervelende puisten én je glimmende gezicht alsof je net boven de frituurpan hebt gehangen. Een masker van groene klei werkt zuiverend en neemt het overtollige talg weg. Doe dit echter niet al te vaak, want dan kan je huid juist weer uitdrogen.

Exfoliant

Ook is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor je huid. Voeg bijvoorbeeld een exfoliant toe aan je verzorgingsroutine. Die zorgt ervoor dat opgehoopte huidcellen en restjes talg verdwijnen.

Voeding

Een puist komt natuurlijk van binnen uit. Toch kun je je hormonen ‘aansturen’ doormiddel van de anticonceptiepil. Wil je liever geen gebruik maken van de pil? Ook de darmflora speelt een rol tijdens de aanmaak van hormonen. Daarom is het belangrijk goed op je eten te letten. Suiker en zuivel zijn echte triggers voor puisten. Die melkchocolade dus bijvoorbeeld even inwisselen voor een pure variant!

Diëtist

Wanneer het echt hardnekkig is en je van die vervelende puistjes af wil tijdens je ongesteldheid kun je een bezoekje brengen aan een hormoondiëtist. Die kan samen met jou een dieet samenstellingen dat positief is voor de darmflora en dus je hormoonhuishouding.

[show_boutique_widget id=”868090″]