Zo kom je erachter of je make-up zorgt voor puistjes

Al dagen van te voren voel je hem aankomen en soms sta je ’s ochtends op en zit hij er opeens. Een puist. Net zo’n vies woord als dat het eruit ziet. Hoewel je weet dat je er vanaf moet blijven wil je toch dat hij zo snel mogelijk uit het zicht verdwijnt. Je hebt er vooral veel geduld voor nodig. Maar hoe zorg je er nou voor dat je ze niet meer krijgt? Zorgt je make-up voor puistjes? Hoe weet je waar het aan ligt? En wat kan je er aan doen?

Het is lastig te zeggen hoe je aan je puistje bent gekomen. Sommigen hebben er ook meer aanleg voor  anderen hebben er maar af en toe last van. Als je je gezicht goed schoonmaakt en goed verzorgt, heb je minder kans op puistjes. Of komt het juist door de producten die je gebruikt om je huid gezond te houden?

Dit kan je tegenwoordig online checken! Er is namelijk een site, genaamd CosDNA een enorm lelijke website (maar hee, don’t judge a book by it’s cover) die je alles kan vertellen over de beautyproducten die jij gebruikt. En ja, zelfs de producten van Kruidvat en HEMA staan hier tussen.

Check snel jouw favoriete beautyproducten en kom erachter of deze goed voor je huid zijn of juist ervoor zorgen dat jij oneffenheden krijgt. Als je alles hebt gecontroleerd begin je vanzelf te zien welke ingrediënten jij het beste kan vermijden als je weer gaat shoppen voor nieuwe producten.

Is het al te laat en moet je nu nu NU van die puist af?
Puistje? Zo werk je ‘m binnen een minuut weg!

Is dit misschien de reden voor je puistjes?
Van dit ingrediënt krijg je puistjes

 

PHOTO CREDITS LITTLEPLASTICHORSES