Zo blijft je haar langer steil na het steilen

Je kent het wel, je hebt de avond van te voren urenlang in de badkamer gestaan. Je haar is perfect gesteild en je gaat de volgende dag naar buiten. Je haar he-le-maal voor niks gedaan, want het is weer gaan pluizen en niet meer zo steil. Balen. Wij hebben tien tips voor jou verzameld, om je haar zo lang mogelijk steil te houden en het ook enigszins te beschermen.

1. Schoon haar

Eigenlijk spreekt het voor zich. Je haar stijlen met schoon haar zorgt voor een beter effect. De stijltang pakt je haar zo beter vast. Ook helpt dit tegen het beschadigen van je haar, want niemand wilt met droge en dode punten lopen.

2. Goede stijltang

Investeren in een goede stijltang is een must. Een goede stijltang helpt tegen het beschadigen van je haar. Maar zorgt ook voor het kaarsrecht effect, wat iedere vrouw natuurlijk wilt.

[show_boutique_widget id=”802719″]

3. Als je krullen hebt, eerst föhnen

Niemand heeft zin om uren met het haar bezig te zijn… Föhn daarom eerst je haar glad om zo de meeste krullen glad te krijgen. Als je het vervolgens gaat stijlen, hoef je dan niet heel vaak over één pluk te gaan, wat ook beter voor je haar is.

4. In secties

Je haar in secties verdelen is the key. Door je haar in plukken te verdelen zorg je ervoor dat iedere pluk aanbod komt en zo een mooie gladde en steile bos haar te krijgen.

5. Kleine plukjes

Voor het gemak worden er al snel grote plukken gepakt. Stop daar gelijk mee. Dit is juist niet de manier om je haar te stijlen. Als je juist iedere keer kleine plukjes pakt, hoef je er niet zo vaak over heen te gaan en krijg je ook het beste effect.

6. Borstel je haar bij iedere pluk

Volgens celeb hairstylist, Jen Atkin is dit de manier om je haar kaarsrecht te krijgen. Omdat je van te voren al met een kam door je haar gaat, zorg je ervoor dat je je haar al steil maakt. Borstel je haar een aantal keer en ga er met de stijltang doorheen. Door deze techniek zorg je ervoor dat je je haar kaarsrecht maakt.

7. Haarlak op je borstel spuiten tegen pluis

Zodra je klaar bent met het stijlen van je haar, wait a minute. Als je haar is afgekoeld, spuit dan wat haarlak op je borstel en kam dit vervolgens in je haar. Dit voorkomt de pluizige look (onze grootste nachtmerrie).

8. Siliconen serum

Gebruik een siliconen serum na het stijlen van je haar. Het serum geeft je haar een gezonde en glanzende look. Wel kan het zo zijn dat het je haar te zwaar of vettig maakt, dus let op met de hoeveelheid die je erin stopt.

9. Satijn

De avond van te voren heb je je haar helemaal mooi gesteild, je gaat slapen en je wordt de volgende ochtend wakker met een futloos kapsel.. Dit is niet de bedoeling. Zorg er voor om op een zijden kussenhoes te slapen.

PHOTOCREDITS SHUTTERSTOCK