Zó blijft je kapsel de hele avond goed zitten!

Heb jij vanavond ook een avondje stappen op de planning staan? Lekker eten, dansjes en drankjes ’s avonds met je vriendinnen? Je wilt natuurlijk wel dat je kapsel de hele avond goed blijft zitten, maar hoe pak je dat nou het beste aan? Wij zetten de allerbeste tips voor je op een rijtje! Lucky you!

De juiste shampoo
Het is belangrijk om je haar te wassen met de juiste shampoo als je wilt dat je kapsel de hele nacht goed blijft zitten. Wil je volume in je haar? Ga dan voor een volume shampoo en wil je geen krullen meer maar steil haar? Was je haar dan met een shampoo voor steil haar. Een goed begin is het halve werk!

Skip conditioner
Hoe fijn je dit misschien ook vindt, je kunt het beste conditioner skippen als je wilt dat je haar de hele avond overleeft. Conditioner verzwaart namelijk je haar, en daardoor zakt je haar snel uit. Kun je echt niet zonder conditioner? Gebruik dan een lichte conditioner in plaats van een intensieve. Hoe lichter, hoe beter je hairdo de hele avond en nacht op z’n plekkie blijft zitten.

Geen serum of olie
Voordat jij je haar gaat stijlen of krullen, breng dan geen serum of olie aan. Dat spul maakt je haar namelijk glad en vaak zelfs ook nog zwaarder. Je wilt juist geen ingezakt kapsel, toch? Wat je wel het beste kunt doen, is anti-hittespray gebruiken om je haar te beschermen tegen de hitte.

Mousse op nat haar
Wat een hele goede tip is, is om mousse aan te brengen op nat haar voordat je het droog fohnt. Mousse geeft namelijk textuur en hold die je nodig hebt om je haar in model te houden. Kijk ook goed naar de verpakking als je in de winkel bent: er zijn namelijk verschillende ‘sterktes’. Dik haar? Ga dan voor een hogere sterkte en andersom.

Siliconen
Een product waar siliconen in zitten, helpt je haar om in model te blijven. Dat komt doordat siliconen namelijk een laagje om je haar heen legt, waardoor invloeden van buitenaf minder kans krijgen om je kapsel te ruïneren. Breng het nadat je klaar bent met je haren aan, en niet vooraf.

Haarlak
Ja, daar is ‘ie weer! De oude vertrouwde haarlak. Die mag natuurlijk niet missen in dit rijtje. De truc is dan om haarlak op je borstel te sprayen en hiermee licht door je haren te gaan. Op deze manier worden alle lokken voorzien van een klein beetje lak. Less is more namelijk, want als je te veel haarlak in je haar spuit, bereik je het tegenovergestelde effect: zwaar en ingezakt haar. En dat is het laatste wat we willen!

Oh en ga je voor een iets ingewikkelder kapsel? Stop altijd een paar bobbypins in je tas, dan kun je je kapsel altijd nog fixen!

READ NEXT:


>