Zo blijft je zwarte jeans écht zwart

Dat wij van zwart en all black houden is geen geheim! Zwart is een kleur die (bijna) altijd gedragen kan worden. We hijsen ons dan ook regelmatig in een mooie zwarte jeans, die combineert overal goed mee. Het enige nadeel van die zwarte jeans is dat hij op den duur vaal kan worden. En hoe vervelend is het als dit met jouw favoriete zwarte broek gebeurd? Voor dit fashion probleem hebben we een aantal tips verzameld waarmee je broek echt diepzwart blijft. 

1. Was de jeans op de juiste manier

Je black jeans wordt voornamelijk vaal door het wassen, was hem daarom niet vaker dan nodig is. Je hoeft je broek echt niet elke keer te wassen nadat je hem hebt gedragen. Was je broek altijd koud en binnenstebuiten, gebruik hiervoor mild wasmiddel, speciaal voor zwarte was, zodat de zwarte kleur minder snel wordt aangetast. Was je broek ook altijd met alleen andere donkere kledingstukken en was op maximaal 40 graden, liever zelfs op 30. 

2. Gebruik azijn of zout

Heb je pas een nieuwe zwarte jeans geshopt? Laat je broek dan eerst een nacht weken in water met een flinke scheut azijn. Zo zorg je er voor dat je de kleur fixeert. De kleur zal na het wassen beter behouden blijven. Je kan ook de keren na de eerste wasbeurt azijn toevoegen aan je wasmiddel om de kleur nog langer mooi te houden. Zout werkt daarnaast net zo effectief. Als je zout in een washandje bij de broek in de wasmachine stopt, voorkom je witte strepen.

3. Stop hem niet in de droger

Stop je broek na het wassen nooit in de droger (hang hem liever aan de waslijn). De broek zal hierdoor slijten en ook nog eens krimpen. Niet meer doen dus.

4. Verven

Als de jeans na een tijdje toch vaal wordt, kan je je zwarte jeans een black boost geven door hem te verven. Dit kun je doen met textielverf (verkrijgbaar bij de Hema of Kruidvat). Verzamel alle zwarte kleding en geef ze even een boost. Samen wassen in je wasmachine en goed doorspoelen en je probleem is opgelost.

5. Voorkomen is beter dan genezen

Je kan bij het aanschaffen van je zwarte jeans ook letten op het label. Zwarte broeken met het label ”Super Black” hebben een speciale behandeling gehad en blijven daardoor langer mooi zwart.

Niet alleen zwarte skinny jeans zijn top, ook flared jeans!
9 zwarte flared jeans die je NU wil shoppen

Zou houd jij al je jeans schoon!
De veiligste manier om je jeans schoon te houden!