Zo zorg je ervoor dat je ripped jeans niet verder scheurt

We love ripped jeans! Je prachtige jeans kan soms uitscheuren (zodra je ‘m wast, of je nét iets te fanatiek met je been in je broek stapt), en je jeans ineens iets te ripped wordt.(Eigenlijk gewoon één groot gat). Het beste is natuurlijk om je jeans helemaal niet te wassen (check hier waarom) maar heel af en toe kan het écht nodig zijn. Als je ‘m toch besluit te wassen volg dan deze tips op en voorkom je dat je ripped jeans verder scheurt.

1. Koud water

Doe je jeans altijd binnenste buiten en was ‘m in koud water! Hiermee voorkom je dat die beschadigd of faal wordt. Stop je jeans ook nooit in de droger, gewoon even ophangen.

2. Canvas tas

Om de gaten in je jeans te beschermen kun je ‘m eerst in een canvas tas doen en daarna het hele pakketje in de wasmachine. Je jeans wordt zo beschermd tegen andere kledingstukken of uitsteeksels waar je gaten groter van kunnen worden.

3. Met de hand wassen

Het is natuurlijk beter om je jeans even met de hand te wassen. Stop ‘m in een emmer met koud water en wat wasmiddel. Je kunt in plaats van wasmiddel ook azijn toevoegen. Hiermee wordt je jeans zacht en behoudt de kleur goed. (Zo blijft je zwarte broek ook echt zwart!). Ga je broek niet ‘schrobben’. Hier wordt de stof kwetsbaar van en zorg je ervoor dat je ripped jeans verder scheurt (en dat willen we juist niet).

4. Instappen met beleid

Een aantal van ons (de redactie) hebben hier regelmatig last van. Je stapt in je broek en gaat met je voet per ongeluk in het kniegat en ja hoor; het gat is weer een beetje groter geworden. Stap dus met beleid in!

 5. Stop je ripped jeans in de vriezer

Ruikt je broek niet zo lekker? Dan kun je ‘m ook net zo goed in de vriezer doen! Laat ‘m er ongeveer 24 uur inzitten, op laten drogen en hij is weer helemaal fris en fruitig. Alle bacteriën op je jeans worden namelijk door de kou gedood. Ook kunnen de gaten in jeans zo niet beschadigd worden. It’s definitely worth a try!

Zelf een ripped jeans maken? Bekijk de video hieronder!