Tijdens Oud & Nieuw om 00:00 ’s avonds ontkom je er niet aan, en het is elk jaar weer hetzelfde: een toast op het nieuwe jaar met champagne! Alhoewel de helft op de grond terecht komt, en je misschien al te tipsy bent om je champagne op te drinken blijft er heel vaak champagne over. En is dat zonde? Ja! We leggen het wel weer in de koelkast, maar na een dag (zeg gerust: paar uur) zijn de bubbels verdwenen als sneeuw voor de zon. Hartstikke jammer. Maar dit jaar gaan we het dus anders aanpakken!
Bubbles and champagne
Er bestaat een superslimme manier om de bubbels in je champagne te houden voor drie dagen. Je hebt alleen die fles champagne nodig en een zilveren lepel (dus geen plastic lepel). Stop niet, we herhalen niet, de kurk terug in de fles. In plaats daarvan zet je de zilveren lepel in de opening van de fles. Je houdt dan drie dagen lang de bubbels in je champagne!
Dit werkt omdat de koude lucht essentieel is voor het behouden van de bubbels en de lepel fungeert als een geleider. Handig!
Zin in veel verschillende drankjes tijdens Oud en Nieuw?
> Dit zijn de alcoholische drankjes die wel en niet slecht zijn voor je huid
Als je een erge kater wil voorkomen, wil je dit weten:
> Van welk drankje krijg je een ergere kater?
Zo sta je dus wel fris op op 1 januari:
> De kater komt niet later: fris opstaan na het drinken