Zo breng je bronzer aan zonder op een wortel te lijken

Je kent het vast wel, nadat je je laag foundation hebt afgepoederd lijk je op een soort van vampier die heel snel wat bloed nodig heeft. Tijd om wat kleur in het gezicht terug te brengen dus! Maar je kan al gauw te enthousiast aan de slag gaan met bronzer. Hoe zorg je er nou voor dat je er niet als een wortel uit komt te zien? Met deze tips kan jij straks zelf perfect je bronzer aanbrengen. 

1. Ga voor de juiste kleur

Er zijn talloze kleuren, want logisch; niet iedereen heeft dezelfde huidskleur. En dat betekent dus niet dat die bronzer, die je nu in de sale voor €1,50 kan scoren, jouw knapper gaat maken. In tegendeel zelfs. De kleur van de bronzer is minstens zo belangrijk als de kleur van je foundation. Ga voor een bronzer die niet meer dan twee tinten van je eigen huidskleur afwijkt. Ga je voor nóg een donkerdere tint? Dan zorg je er zelf voor dat de oompa loompa in je naar boven komt. Je kan gaan voor een bronzer waar een kleine glans in zit, maar dit hoeft natuurlijk niet. Deze bronzers geven een natuurlijke look

[show_boutique_widget id=”809798″]

2. Gebruik de juiste kwast

Je brengt bronzer aan met je grote zachte kwast. Deed je dit voorheen met een minder flexibele kwast? Dan kan dit de reden zijn waarom je zo een harde (gebronsde) lijnen in je make-up ziet. Hierdoor kan het er snel onnatuurlijk of zelfs een beetje viezig uitzien.

[show_boutique_widget id=”809800″]

3. Verwar het niet met contouren

Hier ontstaat vaak onduidelijkheid. “Is bronzen en shapen niet hetzelfde?” Nee. Dat is het niet. Wat ze gemeen hebben, is dat je bij beide de donkere kleuren aanbrengt in het gezicht. Maar met contouren wordt bedoeld dat je diepte aanbrengt en je gezicht hiermee smaller doet lijken. Bij bronzen gaat het meer om het aanbrengen van een gezonde en soort van warme “ik ben net terug van vakantie”- glans. Ben je toch benieuwd hoe je moet contouren? Lees hier dan hoe het moet.

4. Gebruik bronzer nooit over je hele gezicht

We herhalen: gebruik bronzer nooit over je hele gezicht! Tenzij je dit jaar met carnaval als Oompa Loompa verkleed gaat. Bronzer is bedoelt om je een sunkissed glow te geven. Subtiliteit, daar gaat het hier om. Je moet het bij bronzer zo zien: stel je gaat in de zon liggen, welke delen van je gezicht worden dan het snelst bruin? Alleen op DIE plekken breng je een beetje bronzer aan. Weet je niet zeker welke plekken op jouw gezicht als eerste zon vatten? Speel dan op safe en ga voor de “3-vorm”. Hierbij begin je bij je voorhoofd, vervolgens je jukbeenderen en als laatste je kaaklijn (je veegt dus met je kwast een soort van 3 op de zijkanten van je gezicht). Ook je neusbrug mag je nog een lichte veeg geven.

5. Highlighter

Heb jij gekozen voor een bronzer met een glans? Dan mag je deze tip weer heel snel vergeten, want laten we eerlijk zijn. Een glanzende bronzer én een highlighter laat je op een discobal lijken. Dus ga voor één van de twee. Ben je gegaan voor een matte bronzer, dan let op. Je jukbeenderen kunnen wel een gezond glansje gebruiken. Ga voor een highlighter met een warme ondertoon. Zo matcht deze goed met de bronzer. Dit zijn de plekken waar je highlighter aanbrengt. En klaar is Kees!

[show_boutique_widget id=”809801″]

 

Zo zorg je dat je highlighter ook op de juiste plek zit
Zo breng je highlighter aan als een make-up artist

En DIT noem je dus shapen
Zo laat je jouw jukbeenderen beter uitkomen

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK