Zo creëer je de ideale kledingkast

Je kledingkast georganiseerd en opgeruimd houden is vaak een hele opgave. Eens in de zoveel tijd maak je er weer een middag voor vrij: je gaat je kast opruimen en vanaf nu houd je hem ook zo, tenminste, dat ben je van plan.

Helaas duurt het niet lang voordat al je shirts, broeken en schoenen weer door elkaar liggen. Het gevolg? Je vindt niks meer snel terug en de mess wordt alleen maar erger. Wij geven je raad.

First things first

Zorg er eerst voor dat je précies weet wat je in je kast ophangen en liggen. Weet hoeveel items je wil neerleggen in je kast en hoeveel items je wil ophangen aan kleerhangers én hoeveel hoge hakken je hebt, hoeveel laarzen, hoeveel sneakers enzovoort. Vanaf dan kan je pas echt aan een georganiseerde kast gaan beginnen: je gaat voor alles een plekje maken.

IKEA heeft hiervoor ook een handige garderobekastplanner helemaal slim. Hiermee kan je je kast helemaal inrichten zoals jij wil.

Toevoegingen

Om een high-end feel naar je kast te brengen, wil je echt verschillende spaces voor al je pieces in je kast maken. Ga ook voor een uittrekbare lade voor je sieraden en andere accessoires en als je het helemaal goed wil doen met een glazen plaat bovenop. Zo kan je zien wat erin ligt zonder de la open te doen. Wil je jouw prachtige parels van schoenen ook een mooi plekje in je kast geven? Dan zijn uittrekbare schoenenplanken een aanrader.

Opbergen

Zorg dat je ook verschillende opbergruimtes creëert in je kast met bijvoorbeeld manden en opslagdozen. Hierin kan je, als de lente weer begint, al je dikke truien in kwijt en ook je andere seizoensitems. Je kan er ook accessoires zoals sjaals en baretten in opbergen. Door deze items in dozen op te bergen, kan je ook weer nieuwe items shoppen voor in je kast!

Verlang jij ook weer naar de lente?
Haal je kledingkast uit z’n winterdip

Heb je bruin haar?
Deze kleuren wil je NU in je kast hangen

Dit zijn de basic essentials:
En de meest veelzijdige items in je kledingkast

PHOTO CREDITS: IKEAUSA