Zo fake je een kleine neus met make-up

Make-up gebruiken we meestal, omdat we er mooier uit willen zien. Naast dat kan je met make-up ook wat trucjes toepassen die best wel opvallen. Zo kan je je lippen groter laten lijken, je wimpers langer, ogen groter maar je kan ook delen van je gezicht kleiner laten lijken met make-up. Zoals je neus. Hoe? Dat leggen we je hieronder uit!

Hoe doe je het?

Vaak willen vrouwen een zo klein en dun mogelijke neus. Dit effect kan je bereiken door te contouren en shapen. Donkere lijnen creëren schaduw en laten het breedste gedeelte van je neus (midden) smaller lijken. Trek twee lijnen (links en rechts) van het onderste gedeelte van je wenkbrauw naar de bovenkant van het topje van je neus. Dit kan je doen met een foundation of concealer die ongeveer twee tinten donkerder is dan je huidskleur. Het is belangrijk dat je het stuk huid daartussen open laat.

Vervolgens breng je op dat stukje aan de bovenkant van je neus highlighter aan. Zo accentueer je de schaduw van de donkere lijnen. Zorg dat de highlighter niet te breed wordt aangezet, want zo krijg je juist het tegenovergestelde effect.

Vervolgens blend je alles voorzichtig met een beautyblender. Ga het eerst eens een paar keer proberen als je er de tijd voor hebt, want grote kans dat het niet in één keer goed gaat. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe je het precies moet doen!

READ NEXT
5 make-up tips die zorgen voor de meeste complimentjes
De 6 beste make-up tips voor vrouwen met een bril
Zo haal je het beste uit je gezichtsvorm door te contouren