Zo ga jij ook van hardlopen houden

Hardlopen is een manier van bewegen en trainen die al eeuwen bestaat. Het is een sport die redelijk makkelijk uitgevoerd kan worden; je hebt er niet meer voor nodig dan hardloopschoenen en je kan het gewoon buiten doen. Het kost je dus relatief weinig geld en tijd!

Maar écht leuk kunnen wij het nog(!) niet noemen… Maar ja met de zomer in zicht willen we allemaal toch wat fitter worden. Hardlopen is de simpelste manier omdat te bereiken. En daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet. Met deze tips ga jij (ja zelfs jij!) hardlopen leuk vinden.

1. Jezelf trakteren op knappe kleding

Jezelf trakteren op knappe kleding is altijd een goed idee. En dat wij dol zijn op kleding zal voor jullie niet komen als een verrassing. Waar wij iets minder dol op zijn, is sporten. Maar als je deze twee gaat combineren, krijgen wij er eindelijk een beetje zin in. Sporten is zoveel leuker met een knappe outfit die goed zit en inspireert om vaker te gaan sporten. Wil je net even iets anders dan de standaard ren-outfit? Neem dan hier even een kijkje.

2. Investeren in een goede muzieklijst

Muziek kan het verschil maken tussen een goede run of een perfecte run. Dit komt omdat je altijd automatisch op de maat van de muziek gaat rennen. Natuurlijk kan je heel veel playlisten op Spotify vinden die je helpen met je work out. Maar je kan natuurlijk ook zelf een playlist samenstellen. Maar wat zijn nou de beste hardloopnummers? Wij hebben hier een paar suggesties geplaatst om je een beetje op weg te helpen. In elk nummer zit een goede beat waarop je kan rennen.

3. Toffe route

Rennen gaat al snel vervelen als je telkens hetzelfde rondje maakt. Ga op internet op zoek naar toffe routes bij jou in de buurt. En als het iets verder weg is, pak je toch gewoon even de fiets. Ben jij echt een fanatieke renner… Lucky you! Er zijn tegenwoordig ontzettend toffe marathons. Wist jij dat er een marathon wordt gehouden in Disneyland Parijs?

4. Apps

Naast kleding, een route en toffe muziek zijn er ook genoeg app die jouw resultaten bijhouden. Zo kan My Asics een hardloopschema voor je opstellen, Runkeeper heeft verschillende stemmen en geeft je de kans om al je vrienden toe te voegen. Als je echt meer uitdaging nodig hebt, download dan deze app. Zo ga jij wel rennen.

Zo hou jij je hoofd koel
>Hardlopen in de zomer?

Want je standaard rondje hardlopen verandert in een ontsnapping voor zombies(!)
> Deze app motiveert jou wél om te gaan hardlopen

Zo verbrand je nóg meer vet.
> 3 tips om beter te worden in hardlopen