Zó houd je de huid boven je knieën strak!

Grijze haren, rimpeltjes én een slappe huid boven je knieën. Nobody’s perfect! De slappe huid boven je knieën komt helaas sneller dan je denkt. Deze huid verliest snel elastische vezels, collageen en spiermassa. Net zoals bij de ellebogen hebben we rond de knieën wat meer huid om beweging mogelijk te maken. Wanneer dit velletje verslapt, is het dus sneller te zien dan op andere plekken. Het is een natuurlijk proces tijdens het ouder worden, maar erger je (of ga je je ergeren) aan je slappe knieën? Lees dan gauw 4 tips om de huid boven je knieën strak te houden!

Hydraterende cremè
Gebruik goede vochtinbrengende crèmes. Hierdoor blijft je huid soepel en gaat hij minder snel gaat rimpelen.

Bescherming van je knieën 
Dat de zon erg schadelijk is voor je huid, dat weet je inmiddels wel. Maar vergeet niet je knieën ook goed in te smeren met SPF crèmes. Hiermee voorkom je grotendeels het verouderen van je skin.

Trainen
Het regelmatig trainen van de spier boven je knieën om je huid strak te houden kan ook van belang zijn voor het behouden van strakke knietjes. De squad-oefening (die je toch al dagelijks doet) is een goede trainingsmethode voor je knees!

Voeding
Let goed op je voeding om je huid jong en soepel te houden. Eet voldoende groente en fruit maar ook de nodige eiwitten zoals vis, vlees, eieren en kaas. Maar ladies, maak je niet al te druk over je knieën, ouder worden hoort bij het leven!

Source: Negin Mirsalehi